16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η VW “βλέπει” προς το 2027 για το ID.1

Ειδήσεις Ελλάδα

Το λανσάρισμα νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων έχει πάψει να είναι μία τόσο πολύπλοκη και πολυδιάστατη υπόθεση για τους κατασκευαστές εδώ και λίγο καιρό. Το τρένο έχει μπει στις ράγες και όσο μιλάμε για μοντέλα τα οποία απευθύνονται σε υψηλότερα βαλάντια, η υπάρχουσα φόρμουλα φαίνεται πως λειτουργεί. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν η συζήτηση αρχίζει να περιστρέφεται γύρω από πιο προσιτές κατηγορίες και πιο… entry-level προτάσεις γιατί αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, την δεδομένη στιγμή δεν είναι πολλοί αυτοί που μπορούν να διαθέσουν €40.000 για ένα καινούριο αυτοκίνητο και γι’ αυτό υπάρχει έντονος σκεπτικισμός για την αντίδραση της αγοράς στο ενδεχόμενο κατάργησης των κρατικών επιδοτήσεων.
Κάποιες μάρκες έχουν καταφέρει να λύσουν σε μεγάλο ή μικρότερο βαθμό την εξίσωση “προσιτό ηλεκτρικό” αλλά η Volkswagen δεν είναι μία από αυτές, με τον επικεφαλής της εταιρίας, Thomas Schaefer να δηλώνει ότι ο στόχος για το λεγόμενο ID.1, entry-level ηλεκτρικό μοντέλο της είναι το 2027 και ότι προς το παρόν, εξετάζει 4 διαφορετικά projects για το συγκεκριμένο μοντέλο με την τελική απόφαση να είναι θέμα λίγων εβδομάδων. Το θέμα δεν είναι μονάχα η επιλογή όμως. Η VW θέλει για το επερχόμενο μοντέλο της να λανσαριστεί με αρχή τιμή κάτω από τα €20.000 και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο.

“Αυτό είναι το Champion League. Για να μειώσεις τόσο πολύ το κόστος χρειάζεσαι τεράστιες οικονομίες κλίμακας.“

Ανέφερε σε δημοσιογράφους το μεγάλο αφεντικό της γερμανικής εταιρίας λίγες ημέρες μετά την επιβεβαίωση από πλευράς Renault ότι συζητά το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Volkswagen. Με τη Renault που πρόσφατα ανακοίνωσε την αναβίωση του Twingo ως 100% ηλεκτρικό, η Volkswagen μπορεί να αποκτήσει αυτές τις τεράστιες οικονομίες κλίμακας και να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει όσον αφορά στο κόστος του οχήματος ώστε αυτό να λανσαριστεί στην τιμή που θέλει.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, το ID.1 που θα πάρει την θέση του e-Up στην γκάμα της Volkswagen, δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει πριν το 2027 καθώς η εταιρία θέλει πρώτα να λανσάρει την έκδοση παραγωγής του ID.2all concept καλύπτοντας την κατηγορία των €25.000 και αυτό θα συμβεί το 2025 αλλά με έναν σημαντικό αστερίσκο. Όπως έγινε γνωστό πριν από μερικές ημέρες, το ID.2 θα κυκλοφορήσει το 2025 αλλά σε σχετικά περιορισμένη παραγωγή, με τα πλάνα της εταιρίας να περιλαμβάνουν αύξηση της στα προβλεπόμενα επίπεδα γύρω στα μέσα του 2026. Τότε θα ανοίξει ο δρόμος για το μικρό ID.1 αλλά μέχρι τότε, το μικρό ηλεκτρικό της Volkswagen θα έχει να ανταγωνιστεί τόσο τις ευρωπαϊκές προτάσεις όσο και τους κινέζους κατασκευαστές που προσπαθούν να καθιερωθούν στην αγορά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό