21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η VW αναζητά παρτενέρ για το ηλεκτρικό των €20.000

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον περασμένο Μάρτιο η Volkswagen παρουσίασε τον προάγγελο ενός μοντέλου που θα τοποθετηθεί κάτω από το ID.3 επεκτείνοντας την γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της προς τα κάτω. Ταυτόχρονα, η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε σε εκείνο το σημείο ότι η δουλειά πάνω σε ένα ακόμα πιο προσιτό μοντέλο έχει ξεκινήσει με στόχο η τιμή λανσαρίσματος στην αγορά να μην υπερβαίνει τις €20.000 αλλά δεν παρείχε καμία επιπλέον πληροφορία σχετικά. Από τότε, το εν λόγω entry-level μοντέλο έχει επανέλθει μερικές φορές στο προσκήνιο με την Volkswagen να δηλώνει τελευταία ότι σχεδόν αποκλείεται να κυκλοφορήσει πριν τα μέσα της δεκαετίας και δεδομένου ότι σε μερικές εβδομάδες μπαίνουμε στο 2024, είναι λογικό.
Τώρα όμως, δημοσίευμα γερμανικού μέσου αναφέρει ότι η Volkswagen αναζητά παρτενέρ για την εξέλιξη ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου με τιμή εκκίνησης τα €20.000 και ανάμεσα σε αυτούς τους υποψήφιους παρτενέρ είναι και η Renault. Να σημειώσουμε ότι η γαλλική μάρκα μόλις πριν από μερικές ημέρες ανακοίνωσε την αναβίωση του Twingo ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με αρχική τιμή που δεν θα υπερβαίνει τα €20.000 και στόχο να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2026. Οι συζητήσεις ανάμεσα στην Volkswagen και την Renault πάνω σε αυτό το θέμα λοιπόν έχουν νόημα ακόμα και αν βρίσκονται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε “πολύ πρώιμο στάδιο” και ενδεχομένως να μην καρποφορήσουν. Οι Γερμανοί πάντως δεν έχουν περιορίσει την αναζήτηση τους για πιθανό συνεργάτη στη Renault, αν και δεν αναφέρονται άλλα ονόματα πέραν της γαλλικής εταιρίας, ενώ η ετήσια παραγωγή για τα δύο μοντέλα – της Volkswagen και του συνεργάτης της όποιος κι αν είναι αυτός, προβλέπεται στα 200.000 με 250.000 αυτοκίνητα.

Οι ευρωπαίοι κατασκευαστές έχουν αρχίσει επιτέλους να αντιδρούν στην… απειλή των Κινέζων προσπαθώντας να καθιερώσουν μία ουσιαστική παρουσία στην κατηγορία των προσιτών ηλεκτρικών αυτοκινήτων πριν το κάνει ο ανταγωνισμός εξ ανατολής. Άξιο αναφοράς και εξαιρετικά περιγραφικό της κατάστασης αυτή τη στιγμή είναι το γεγονός ότι η μέση τιμή πώλησης ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Ευρώπη κατά το πρώτο μισό του 2023 ξεπερνά τα €65.000 ενώ στην Κίνα υπερβαίνει κατά τι τα €31.000! Φυσικά οι Κινέζοι επωφελούνται από το χαμηλότερο κόστος παραγωγής και την τεράστια εγχώρια αγορά που διευκολύνει τις οικονομίες κλίμακας μεταξύ άλλων αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι οι ευρωπαίοι έπαιζαν μέχρι τώρα το παιχνίδι του εξηλεκτρισμού εκ του ασφαλούς ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν. Τώρα που η απειλή από την Κίνα έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά (χαρακτηριστικό παράδειγμα η MG), αναζητούν τρόπους να καλύψουν το χαμένο έδαφος και ένας από αυτούς είναι οι συνεργασίες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό