18.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Η VW έκανε ένα υπερυψωμένο Polo για την Βραζιλία

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Volkswagen Polo γιορτάζει του χρόνου 50 χρόνια ζωής και κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος έχει πωληθεί ως hatchback φυσικά, ως sedan, ως station wagon, ακόμα και ως crossover σε ολόκληρο τον κόσμο με διάφορους βαθμούς επιτυχίας. Φέτος, η Volkswagen Βραζιλίας αποφάσισε να εμπλουτίσει την γκάμα του Polo με μία… ιδιαίτερη έκδοση. Το όνομα της “Robust” και όπως βλέπεις και στις φωτογραφίες, πρόκειται για μία υπερυψωμένη και ελαφρώς πιο σκληροτράχηλη εκδοχή του γνωστού supermini η οποία σύμφωνα με την γερμανική εταιρία έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί ειδικά για τους αγρότες ή αν θέλουμε να είμαστε πιο ακριβείς, για “πελάτες στον αγροτικό τομέα”.

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κάποιος κοιτάζοντας το Volkswagen Polo Robust είναι φυσικά η αυξημένη απόσταση από το έδαφος χάρη στη νέα ανάρτηση που του επιτρέπει να διασχίζει λιγότερο… φιλικούς δρόμους με χώμα ή μικρές πέτρες αν και οφείλουμε να τονίσουμε ότι η νέα έκδοση παραμένει αυστηρά μπροστιοκίνητη οπότε ο οδηγός θα πρέπει να προσέχει και να μην υπερεκτιμά τις δυνατότητες του οχήματος. Το πιο σπαρτιατικό πακέτο περιλαμβάνει επίσης “απλές” ζάντες 15 ιντσών, ατσάλινες με τα πατροπαράδοτα πλαστικά καπάκια, νέους προφυλακτήρες δάνειο από το Polo Track και φιμέ πίσω φανάρια ενώ ενδιαφέρουν παρουσιάζουν και τα δύο προαιρετικά πακέτα.

Το πρώτο αντικαθιστά τις κλασικές υφασμάτινες επενδύσεις στα καθίσματα με νέες, βινυλίου και κατά συνέπεια πολύ πιο ανθεκτικές στην κακομεταχείριση και το νερό, πατάκια από καουτσούκ και ένα προστατευτικό για την  γρίλια στο εμπρός μέρος. Το δεύτερο πακέτο προσθέτει στο πρώτο ένα κάλυμμα για τον χώρο αποσκευών από βινύλιο και έναν κοτσαδόρο για την ρυμούλκηση μικρών τρέιλερ ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να αντέξει το Polo Robust. Το λέμε αυτό γιατί η εν λόγω έκδοση δεν περιλαμβάνει καμία απολύτως αλλαγή στα μηχανικά, που σημαίνει ότι κάτω από το καπό βρίσκεται ένας 1000άρης βενζινοκινητήρας 84 ίππων και 101 Nm ροπής που συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα 5-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Μπορεί λοιπόν σε πρώτη ανάγνωση το Volkswagen Polo Robust να μην… λέει πολλά αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αφορά μία συγκεκριμένη αγορά με τις ιδιαιτερότητες της. Μία αγορά όπου η γερμανική εταιρία συνεχίζει να προσφέρει τα Saveiro και Amarok (την πρώτη γενιά του ακόμα) για όποιον θέλει κάτι παραπάνω και μπορεί να πληρώσει κάτι παραπάνω, οπότε το Polo Robust είναι μία ενδιαφέρουσα, πολύ πιο προσιτή εναλλακτική που είμαστε σίγουροι ότι θα καλύψει τις ανάγκες όχι μόνο των αγροτών της Βραζιλίας αλλά και πολλών ακόμα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό