22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Volvo προσθέτει ένα minivan στην γκάμα της

Ειδήσεις Ελλάδα

Για κάποιους η κατηγορία των MPV έχει πεθάνει οριστικά και αμετάκλητα. Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90, ίσως στις αρχές του 2000 η κατηγορία συρρικνώθηκε τόσο πολύ που πρακτικά εξαφανίστηκε και τώρα όποιος αναζητά τους χώρους και την πρακτικότητα ενός τέτοιου μοντέλου είναι αναγκασμένος να στραφεί σε κάποιο SUV. Η Volvo όμως έχει διαφορετική άποψη και ανακοίνωσε ότι στις 12 Νοεμβρίου θα παρουσιάσει την ολοκαίνουρια πρόταση της στην κατηγορία των minivans: το EM90.

Προς το παρόν δεν έχουμε κάτι περισσότερο από την δήλωση της σουηδικής εταιρίας και ένα σύντομο που μας επιτρέπει να δούμε από ψηλά την διπλή, πανοραμική ηλιοροφή, το φωτιζόμενο λογότυπο της Volvo στο πίσω μέρος καθώς και τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα που ότι δεν έχουν σε όγκο, το αναπληρώνουν σε ύψος και φάρδος. Δυστυχώς, η εταιρία δεν μας επιτρέπει να ρίξουμε μία ματιά στην καμπίνα αλλά αναφέρει ότι το EM90 θα προσφέρει την ατμόσφαιρα ενός “σκανδιναβικού σαλονιού” που σημαίνει ότι θα είναι μινιμαλιστικό από πλευράς design αλλά πολυτελές και πλούσιο όσον αφορά στα υλικά που θα χρησιμοποιούνται και στην τεχνολογία που θα ενσωματώνει.

Αυτό που δεν αναφέρει η σουηδική μάρκα αλλά φημολογείται έντονα στο διαδίκτυο είναι ότι το Volvo EM90 βασίζεται στο Zeekr 009 – ένα 6-θέσιο MPV μήκους 5.2 μέτρων που χρησιμοποιεί την SEA αρχιτεκτονική και προσφέρει κάτι λιγότερο από 550 άλογα χάρη σε δύο ηλεκτροκινητήρες και πάνω από 800 χιλιόμετρα αυτονομίας χάρη στην μπαταρία των 140 kWh που προμηθεύεται η CATL. Αν ισχύουν οι φήμες, η Volvo θα εμφυσήσει στο μεγάλο και πολυτελές minivan στοιχεία του δικού της χαρακτήρα και της δικής της φιλοσοφίας οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τον ερχόμενο Νοέμβριο τι σκοπεύει να κάνει η εταιρία με το πρώτο MPV στην ιστορία της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό