17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Volvo πουλά τις μετοχές της Polestar

Ειδήσεις Ελλάδα

Μέσα  στις δυσκολίες που παρουσιάζει η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, η Volvo Cars διέκοψε επίσημα τους οικονομικούς της δεσμούς με την Polestar, την κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων που συνιδρύθηκε με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Geely.

Η Volvo, αξιολογώντας μια προσαρμογή της συμμετοχής της στην Polestar, εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης των μετοχών της, με τη Geely ως πιθανό αγοραστή.

Η απόφαση, η οποία αποκαλύφθηκε στην οικονομική έκθεση της Volvo για το 2023, προκύπτει από τις αδυναμία της Polestar να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σουηδικής εταιρείας, ιδίως στις ευρωπαϊκές αγορές.

Η Volvo σχεδιάζει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των δικών της μοντέλων επόμενης γενιάς, εξετάζοντας την πώληση των μετοχών της που έχει στην Polestar.

Η Geely, μεγαλομέτοχος της Volvo, αναμένεται να γίνει πιο σημαντικός μέτοχος στην Polestar, λαμβάνοντας πλήρη λειτουργική και οικονομική υποστήριξη από την κινεζική εταιρεία.

Παρά τον οικονομικό διαχωρισμό, η Volvo σκοπεύει να διατηρήσει μια στενή συνεργασία με την Polestar στην έρευνα και την ανάπτυξη, την κατασκευή και τις υπηρεσίες μετά την πώληση.

Η ανακοίνωση είχε ως αποτέλεσμα την εκτίναξη της τιμής της μετοχής της Volvo κατά 40%, κάτι που σημαίνει ότι οι επενδυτές εγκρίνουν την κίνησή της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό