16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η Volvo μειώνει θέσεις εργασίας για εξοικονόμηση κόστους

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Volvo, όπως σχεδόν κάθε αυτοκινητοβιομηχανία εκεί έξω, βρίσκεται σε φάση μετάβασης προς έναν αμιγώς στην εποχή του ηλεκτρισμού. Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη δύο ηλεκτρικά μοντέλα στην αγορά και άλλα δύο θα ξεκινήσουν σύντομα την εμπορική τους πορεία, τα EX90 και EX30.
Αλλά, όπως όλοι γνωρίζουν, πρέπει να σπάσεις μερικά αυγά εάν θέλεις να φτιάξεις ομελέτα, επομένως η εταιρεία ανακοίνωσε πως μειώνει τις θέσεις εργασίας και τις δαπάνες της στις ΗΠΑ, καθώς ενισχύει την αποτελεσματικότητα των εργοστασίων της στη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση.

Η σουηδική εταιρεία θα περικόψει θέσεις εργασίας σε σχεδόν κάθε τομέα της επιχείρησής της σε ΗΠΑ και Καναδά, ως μέρος ενός παγκόσμιου σχεδίου 88 εκατομμυρίων δολαρίων που στοχεύει στη μείωση των δαπανών, στην αύξηση της αποδοτικότητας και στην ενημέρωση του εργατικού δυναμικού σε όλο τον κόσμο.
Συγκεκριμένα, η Volvo περικόπτει περισσότερο από το 10% του εργατικού δυναμικού της, περίπου 700 εργαζομένους σε ΗΠΑ και Καναδά, ενώ παράλληλα θα “τρέξει” και πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης. Η μείωση του αριθμού των ατόμων αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στις αρχές Οκτωβρίου.

Στην Ευρώπη, η Volvo έχει περικόψει 1.300 θέσεις εργασίας στη Σουηδία, μειώνοντας το σουηδικό εργατικό δυναμικό της κατά 6%, καθώς θέλει να μειώσει τους προϋπολογισμούς της εν όψει της μετάβασης στα ηλεκτρικά. Μετά την πρωτοβουλία, η Volvo ελπίζει ότι τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα θα αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των ετήσιων πωλήσεων της, 1,2 εκατομμυρίων αυτοκινήτων μέχρι το 2025.
Δεν πρόκειται να μειώσουμε τις επενδύσεις που βοηθούν τον μετασχηματισμό μας. Προσπαθούμε να [διασφαλίσουμε] ότι είναι βελτιστοποιημένη για να συνεχίσουμε τα αναπτυξιακά μας σχέδια στο μέλλον, βεβαιωθείτε ότι η Volvo εστιάζει το κεφάλαιο στις σωστές περιοχές,

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό