21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Volvo απολύει 1.300 υπαλλήλους της στη Σουηδία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Volvo ανακοίνωσε σήμερα πως προχωρά στην απόλυση τουλάχιστον 1.300 ανθρώπων που εργάζονται ως διοικητικό προσωπικό της στη Σουηδία. Η κίνηση αυτή είναι το πρώτο βήμα του “διαρθρωτικού μετασχηματισμού για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και της προσπάθειας διάσωσης πόρων που θα κατευθυνθούν στην έρευνα και την εξέλιξη ηλεκτρικών και αυτόνομα κινούμενων μοντέλων”, αναφέρει η εταιρία.
Ο κύριος λόγος των απολύσεων είναι φυσικά η μείωση του κόστους. Μαζί με τις άμεσες θέσεις εργασίας, η σουηδική μάρκα θέτει σε επαναξιολόγηση και πολλά συμβόλαια εργολάβων της, κάτι που θα οδηγήσει και σε “παράπλευρες” απώλειες θέσεων εργασίας. Επίσης θα εξετάσει και τις προσωρινές συμβάσεις. Επί του παρόντος υπάρχουν περίπου 2.000 σύμβουλοι με προσωρινή σύμβαση, με την εταιρία να απασχολεί συνολικά 24.000 άτομα στη Σουηδία και να ξεκαθαρίζει πως θα θα προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού των εργοστασίων της.1Γερμανία: 100.000 θέσεις εργασίας στις αυτοκινητοβιομηχανίες ίσως χαθούν εξαιτίας του κορωνοϊού

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία της ACEA, της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, στη γηραιά ήπειρο έχει επηρεαστεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού το εργασιακό καθεστώς 1,3 εκατομμυρίων υπαλλήλων στην αυτοκινητοβιομηχανία, από τους συνολικά 2,6 εκατομμύρια άμεσα εργαζόμενους στον τομέα. Από τους παραπάνω εργαζομένους πολλοί θα είναι αυτοί, που θα πλεονάζουν υπό τις νέες συνθήκες λειτουργίας των εργοστασίων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό