20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Volkswagen επανέφερε το best-seller προϊόν της!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ήταν πριν 2 χρόνια, τον Αύγουστο του 2021, όταν η Volkswagen ανακοίνωσε πως καταργεί τα διάσημα Currywurst λουκάνικά της (λουκάνικα με κάρυ).
Η απόφαση πάρθηκε στη προσπάθεια της εταιρίας να γίνει πιο φιλική προς το περιβάλλον, ενώ στόχος της ήταν έως το 2025 να μην σερβίρει στα εστιατόρια, κυλικεία, καφέ και καντίνες της στο κεντρικό της εργοστάσιο στο Wolfsburg, κρέας που παράγεται από εργοστασιακές φάρμες.

Η εταιρία που προσέφερε την vegan εκδοχή του Currywurst, είχε ως στόχο να προσφέρει λιγότερο κρέας, περισσότερα λαχανικά και καλύτερα συστατικά ώστε να κάνει τους εργαζόμενους της πιο υγιείς. Αυτοί βέβαια είχαν διαφορετικοί άποψη και πίεζαν μέσω των συνδικάτων να επανέλθουν τα διάσημα λουκάνικα.

Οι πιέσεις είχαν αποτέλεσμα και η διοίκηση της Volkswagen υποχώρησε, βάζοντας ξανά στο μενού το πολυαγαπημένο Currywurst. Η vegan παραλλαγή του θα συνεχίσει να υπάρχει και δεν χρειάζεται να εργάζεται κάποιος στο εργοστάσιο της VW για να δοκιμάσει τα διάσημα λουκάνικα, μιας και μπορεί να τα παραγγείλει και online, ενώ είναι διαθέσιμα και σε δεκάδες super market.

Η εταιρία κατασκευάζει τα συγκεκριμένα λουκάνικα από το 1973 στο Wolfsburg και τα προσφέρει σε δύο μήκη (12,5 και 25 εκατοστών).

Το εργοστάσιο παραγωγής βρίσκεται μέσα στο κεντρικό εργοστάσιο της VW στην ίδια πόλη, διαθέτοντας μάλιστα και το δικό του κρεοπωλείο, με τους 30 υπαλλήλους του να κατασκευάζουν εκατομμύρια λουκάνικα κάθε χρόνο, αφού καθημερινά παράγουν περίπου 18.000 λουκάνικα.

Κάθε χρόνο η Volkswagen πουλά περίπου 7 εκατ. λουκάνικα, μαζί με αρκετές εκατοντάδες τόνους κέτσαπ (550 τόνους το 2019).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό