16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Volkswagen εξηλεκτρίζει το “GTI”

Ειδήσεις Ελλάδα

Εδώ και μερικά χρόνια διανύουμε ένα μεταβατικό στάδιο. Η “παλιά” τεχνολογία είναι πιο προσιτή και πιο γνώριμη στο αγοραστικό κοινό οπότε διατηρεί την μερίδα του λέοντος στην αγορά ενώ η νέα τεχνολογία, αυτή της ηλεκτροκίνησης, αρχίζει να διεισδύει σε πιο ουσιαστικό βαθμό αλλά χωρίς να έχει καταφέρει να παραγκωνίσει την άλλη. Πάρε για παράδειγμα την Volkswagen η οποία διαθέτει την… παλιά φρουρά αλλά και την “ID” οικογένεια ηλεκτρικών μοντέλων ενώ στον τομέα των επιδόσεων, χρησιμοποιεί τα χαρακτηριστικά GTE και GTX παράλληλα με το GTI.

Γνωρίζουμε όμως ότι τόσο το GTE όσο και το GTX αποτελούν προσωρινές λύσεις για αυτή την μεταβατική περίοδο που διανύουμε και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της Volkswagen, Thomas Schafer, θα ήταν τρελό για οποιαδήποτε μάρκα να αφήσει ένα τόσο ιστορικό όνομα όπως το “GTI” να χαθεί. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνει για πάντα ίδιο και απ’ ότι φαίνεται η γερμανική εταιρία δημιούργησε κάτι που να της αρέσει αρκετά ώστε να το κατοχυρώσει για μελλοντική χρήση. Είναι το σήμα που βλέπεις στην κεντρική φωτογραφία και η VW έχει ήδη καταθέσει την αίτηση για την κατοχύρωση του στις αρμόδιες υπηρεσίες. Είναι τόσο απλό και τόσο εμφανές δε, που δεν απαιτεί ιδιαίτερη ανάλυση και αυτό δεν το αναφέρω ως κάτι αρνητικό καθώς η αναγνωρισιμότητα ενός “brand” είναι βασικό στοιχείο του και το GTI για την Volkswagen είναι ένα brand.

Όπως έχουμε αναφέρει σε κάθε παρόμοια περίπτωση στο παρελθόν, η κατοχύρωση ενός ονόματος ή ενός σήματος δεν σημαίνει ότι αυτό το όνομα ή σήμα θα χρησιμοποιηθεί απαραίτητα στο μέλλον. Είναι απλά μία ένδειξη και σε αυτό το σημείο φαίνεται η πως η Volkswagen βρήκε τρόπο να… εξηλεκτρίσει το “GTI” ώστε αυτό να παραμείνει σχετικό και στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Τώρα μένει να δούμε αν και πού θα χρησιμοποιηθεί ο κεραυνός…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό