17 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η UEFA «χαλάρωσε» τον κανονισμό πολυιδιοκτησίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Σώμα Οικονομικού Ελέγχου της UEFA (CFCB) άνοιξε το δρόμο σε πολλές ομάδες να αγωνιστούν στις διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, καθότι «χαλάρωσε» τους κανόνες που υπήρχαν μέχρι σήμερα για την κοινή ιδιοκτησία πολλών συλλόγων, ανέφερε η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία.

Η Άστον Βίλα μαζί με τη Βιτόρια Γκιμαράες, η Μπράιτον με την Σεν Ζιλουάζ, αλλά και η Μίλαν με την Τουλούζ ήταν υπό έλεγχο εδώ και καιρό για πιθανή παραβίαση του κανονισμού ιδιοκτησίας πολλών συλλόγων, δεδομένου ότι θα συμμετάσχουν στα Κύπελλα Ευρώπης της περιόδου 2023-24.

Η Μίλαν και η Τουλούζ ανήκουν κατά πλειοψηφία στην Red Bird Capital Partners, ενώ οι ιδιοκτήτες της Άστον Βίλα, Νασίφ Σαβίρις και Γουές Έντενς, έχουν μετοχικό ποσοστό στη Βιτόρια και ο ιδιοκτήτης της Μπράιτον, Τόνι Μπλουμ, διαθέτει μετοχικό μερίδιο στη Σεν Ζιλουάζ.

Βάσει του νέου κανονιστικού πλαισίου κανένας σύλλογος δεν μπορεί να κατέχει ή να διαπραγματεύεται τίτλους ή μετοχές οποιουδήποτε άλλου συλλόγου που συμμετέχει στις διοργανώσεις της UEFA και κανένας σύλλογος δεν μπορεί να είναι μέλος οποιουδήποτε άλλου συλλόγου που συμμετέχει σε διοργανώσεις της ηπειρωτικής συνομοσπονδίας.

Επιπλέον, κανένα άτομο δεν έχει την εξουσία να συμμετέχει «ταυτόχρονα» στη διοίκηση, τη διοίκηση και/ή τις αθλητικές επιδόσεις οποιουδήποτε συλλόγου και δεν πρέπει να έχει «έλεγχο ή αποφασιστική επιρροή» σε περισσότερα από ένα κλαμπ.

«Οι σημαντικές αλλαγές που εφαρμόστηκαν αφορούν την ιδιοκτησία, τη διακυβέρνηση και τη χρηματοδοτική δομή των ενδιαφερόμενων συλλόγων», διευκρίνισε η UEFA.

«Οι σύλλογοι δεν θα επιτρέπεται να μεταφέρουν παίκτες μεταξύ τους -με μόνιμη μεταγραφή ή δανεισμό- μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024 και δεν μπορούν να μοιράζονται βάσεις δεδομένων στο σκάουτινγκ», πρόσθεσε.

: Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό