16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η Toyota πολεμά την κλιματική αλλαγή με… φράουλες και ντομάτες!

Ειδήσεις Ελλάδα

Για πολλούς κατασκευαστές η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση συνοδεύεται από επιπλέον πρωτοβουλίες για την μετατροπή των εργοστασίων σε κλιματικά ουδέτερες εγκαταστάσεις. Αυτό μεταφράζεται φυσικά στην παραγωγή αλλά η προσέγγιση της Toyota έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ενώ άλλα εργοστάσια ήδη χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή κάποιου είδους κυκλικές οικονομίες για την κατασκευή αυτοκινήτων, δύο εργοστάσια της χρησιμοποιούν την θερμότητα που παράγουν και τις εκπομπές CO2 για την παραγωγή φραουλών και ντοματών.

“Η γεωργία επηρεάζεται από τον καιρό. Αντιμετωπίζει επίσης πρόβλημα με την μείωση των τιμών (και κατά συνέπεια των εισοδημάτων των αγροτών) τις χρονιές με υπέρμετρα μεγάλες σοδειές.

Αντιμετωπίσαμε αυτές τις προκλήσεις χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία της Toyota στην πρόβλεψη του καιρού και της αγοράς. Με το Toyota Production System (TPS) στοχεύσαμε στην συστηματική καλλιέργεια και την υψηλή προστιθέμενη αξία. Αυτές οι προσπάθειες μπορούν να βοηθήσουν τους γεωργούς.”

Είναι σαφές ότι η ιαπωνική εταιρία δεν έχει καμία πρόθεση να ανταγωνιστεί τους αγρότες. Η καλλιέργεια 4 διαφορετικών ποικιλιών φράουλας στο εργοστάσιο της στο Kamigo και “cherry” ντοματών στην μονάδα της στο Myochi δεν είναι εμπορική – τα προϊόντα προσφέρονται δωρεάν στις καφετέριες των εργοστασίων. Οι πειραματικές καλλιέργειες έχουν ως στόχο την βοήθεια των αγροτών μέσα από την εξέλιξη της διαδικασίας παραγωγής και την προσφορά τεχνικής υποστήριξης ώστε να μειωθεί η χρήση της ενέργειας και να αυξηθούν οι σοδιές σταθερά και συστηματικά.

Αυτός είναι ο λόγος που η Toyota προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το διοξείδιο του άνθρακα, που χρησιμοποιεί ροζ LED φωτισμό (το πράσινο χρώμα δεν είναι απαραίτητο για την φωτοσύνθεση) και που χρησιμοποιεί υπεριώδες φως για να σκοτώσει οτιδήποτε ανεπιθύμητο μειώνοντας την χρήση παρασιτοκτόνων. Ταυτόχρονα, ο ιαπωνικός κολοσσός δουλεύει πάνω στην μείωση του φόρτου, του όγκου και της έντασης της εργασίας αναγνωρίζοντας ότι η γεωργία είναι ιδιαίτερα απαιτητική σωματικά. Ποιος ξέρει, ίσως τα πιο σημαντικά μαθήματα και οι πιο καινοτόμες ιδέες να έρθουν από μία εταιρία που βλέπει την γεωργία και τις καλλιέργειες ως εξωτερικός παρατηρητής. Δεν θα είναι η πρώτη φορά…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό