16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Toyota παραδέχεται πως το υδρογονοκίνητο Mirai δεν είναι επιτυχημένο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο επικεφαλής τεχνολογίας της Toyota, Hiroki Nakajima, στο περιθώριο της έκθεσης κινητικότητας της Ιαπωνίας, παραδέχτηκε πως η δεύτερη γενιά του Mirai δεν είναι πετυχημένη, γι’αυτό και η ιαπωνική εταιρία αποφάσισε να μετατοπίσει την εστίασή της αναπτύσσοντας τεχνολογία κυψελών καυσίμου κυρίως για τα επαγγελματικά οχήματα της.

Ο Nakajima πρόσθεσε πως η δυσκολία δημιουργίας σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου συνετέλεσε στον περιορισμό των πωλήσεων του Mirai.
Δοκιμάσαμε το Mirai αλλά δεν τα καταφέραμε. Οι σταθμοί υδρογόνου είναι πολύ λίγοι και δύσκολο να πραγματοποιηθούν, επομένως το Mirai κάνει χαμηλές πωλήσεις. Για φορτηγά μεσαίου μεγέθους, είναι εύκολο να υπάρξει δίκτυο ανεφοδιασμού, καθώς αυτά κινούνται συνήθως από το Α σημείο στο Β. Τεράστιος αριθμός φορτηγών πηγαίνει από το Α σημείο στο Β σημείο, ώστε να μπορείτε να χειρίζεστε σταθμούς με μεγαλύτερη σταθερότητα. Τα επαγγελματικά οχήματα είναι ο πιο σημαντικός τομέας για να προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε με το υδρογόνο,
είπε ο Nakajima που τόνισε πως η τεχνολογία μπαταριών για φορτηγά είναι επί του παρόντος πολύ περιορισμένη, γι’αυτό και υπάρχουν ευκαιρίες για το υδρογόνο ως καλύτερη εναλλακτική λύση.

Η Toyota δεν εγκαταλείπει εντελώς τα επιβατικά αυτοκίνητα υδρογόνου, με τον Nakajima να σημειώνει πως η Toyota αναζητά τρόπους να μειώσει τα εξαρτήματα του συστήματος μετάδοσης κίνησης υδρογόνου, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαφορετικά μοντέλα. Πρότεινε επίσης πως θα μπορούσε να υπάρξει μια αγορά για φορτηγά μεταφοράς υδρογόνου, όπως και μια αγορά υδρογονοκίνητων pickups.

Η πρώτη γενιά του Mirai σημείωσε σχεδόν 2.000 πωλήσεις στις ΗΠΑ, την ώρα που η δεύτερη έχει ξεπεράσει τις 7.300 από το 2021 μέχρι και σήμερα. Συγκεκριμένα το 2021 πουλήθηκαν 2.629 Mirai, το 2022 σημειώθηκαν 2.094 πωλήσεις του και το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2023 έχουν πουληθεί 2.604 Mirai.

Να σημειωθεί πως στις ΗΠΑ υπάρχουν μόλις 57 σταθμοί ανεφοδιασμού υδρογόνου και όλοι βρίσκονται στη πολιτεία της Καλιφόρνια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό