20.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Toyota οραματίζεται το ηλεκτρικό Land Cruiser

Ειδήσεις Ελλάδα

Έχουμε μπει αισίως στην εβδομάδα του Japan Mobility Show και η Toyota ανοίγει όλα τα χαρτιά της με τον τελευταίο άσσο της να παίρνει τη μορφή του Land Cruiser Se. Ένα πρωτότυπο που συνεχίζει την μεταμόρφωση του εμβληματικού μοντέλου από το σκληροτράχηλο κι όμως, πολυτελές “περίπτερο” του παρελθόντος σε μία μοντέρνα εκδοχή του εαυτού του που αποστασιοποιείται από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των προγόνων του και την όποια νοσταλγική διάθεση της πιο πρόσφατης γενιάς του θερμικού μοντέλου. Εδώ έχουμε ένα σύγχρονο και αμιγώς ηλεκτρικό SUV με σχεδόν… τεχνοκρατικό σχεδιασμό, τρεις σειρές καθισμάτων και κλασικό, monocoque πλαίσιο σε αντίθεση με το πλαίσιο τύπου σκάλας των θερμικών προγόνων του…

Η Toyota κι αν αποκάλυψε το Land Cruiser Se, δεν μοιράζεται μαζί μας περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό οπότε θα κρίνουμε με αυτά που ξέρουμε και με αυτά που βλέπουμε. Έχουμε λοιπόν μπροστά μας ένα αμιγώς ηλεκτρικό, 7-θέσιο SUV με μήκος 5.15 μέτρων, πλάτος 1.99 μέτρων και μεταξόνιο της τάξης των 3.05 μέτρων που σύμφωνα με την ίδια την εταιρία “διευρύνει την απήχηση του Land Cruiser” χάρη στην ικανότητα του να καλύπτει περισσότερες και πιο ποικίλες ανάγκες.

Αυτό γίνεται εμφανές και από το design που ακολουθεί με περισσότερη προθυμία τις αρχές της αεροδυναμικής με την ελαφρώς κεκλιμένη οροφή, τις καθαρές επιφάνειες, τις κάμερες στην θέση των συμβατικών καθρεπτών και τις “αυστηρές” γωνίες που κυριαρχούν από το εμπρός μέχρι το πίσω μέρος. Φυσικά, το Land Cruiser Se ακολουθεί και τις τάσεις της εποχής με τα λεπτά φωτιστικά σώματα στην κάθετη μάσκα και την λεπτή, ενιαία μπάρα LED που εκτελεί καθήκοντα πίσω φαναριών καλύπτοντας ολόκληρο το πλάτος του αμαξώματος και κάτι περισσότερο. Το design ολοκληρώνουν οι τονισμένοι θόλοι που φιλοξενούν τροχούς μεγάλης διαμέτρου και το έντονο “σκαλοπάτι” στο πίσω μέρος που αποτελεί κοινό στοιχείο του Land Cruiser Se με το FT-3e που περιμένουμε να πραγματοποιήσει επίσης την πρεμιέρα του στην έκθεση στο Τόκιο. Δυστυχώς, δεν έχουμε στη διάθεση μας ούτε περισσότερες πληροφορίες, ούτε περισσότερες εικόνες καθώς υποθέτουμε ότι το ηλεκτρικό Land Cruiser αποτελεί εκδήλωση πρόθεσης για το μέλλον. Με λίγα λόγια, αυτή δεν είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε το εικονιζόμενο Land Cruiser Se.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό