20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Toyota λανσάρει στην Ιαπωνία το Crown Sport

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν λαμβάνεις ισχυρά “Ferrari Purosangue” vibes από το εμπρός μέρος του νέου μέλους της οικογένειας Crown της Toyota, δεν είσαι ο μόνος. Ευτυχώς ή δυστυχώς όμως, δεν υπάρχει παρθενογένεση στο design και ούτως ή άλλως, η Toyota δεν χρησιμοποιεί για πρώτη φορά την “tigernose” μάσκα καθώς το εμπρός μέρος του ολοκαίνουριου Crown Sport δεν είναι κάτι περισσότερο από μία επανεκτέλεση του σχεδίου που είδαμε τόσο στο τελευταίο Prius όσο και στα αμιγώς ηλεκτρικά bZ, προσαρμοσμένο φυσικά στο crossover αμάξωμα της νέας δημιουργίας της Toyota.

Ανεξαρτήτως… Purosangue, το Toyota Crown Sport είναι ένα οικογενειακό μοντέλο με μήκος 4.72 μέτρων, πλάτος 1.88 μέτρων και ύψους 1.56 που το τοποθετούν από πλευράς μεγέθους κάτω από τα σημαντικά μεγαλύτερα Crown Crossover και Crown Sedan, ως τον Βενιαμίν της οικογένειας. Οι σχεδιαστές έφεραν στην αγορά ένα ελκυστικό αλλά και πρακτικό σχήμα καθώς το Crown Sport δεν είναι μονάχα όμορφες καμπύλες, έντονες γωνίες, φουσκωμένοι θόλοι που φιλοξενούν τροχούς 21 ιντσών και λεπτά, LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω αλλά εστιάζει και στην εργονομία.

Σύμφωνα με την Toyota, μία σειρά στοιχείων όπως η πίσω πόρτα που επιτρέπει την ελεύθερη κίνηση του ποδιού, τα άρτια σχεδιασμένα μαρσπιέ κ.ά. κάνουν την επιβίβαση και την αποβίβαση ευκολότερη ενώ η οροφή ρυθμίζει τα επίπεδα θορύβου αντανακλώντας τους ήχους και εξασφαλίζοντας ένα πιο ήσυχο περιβάλλον στην καμπίνα. Εννοείται δε, ότι το Toyota Crown Sport εξοπλίζεται με την τελευταία γενιά της σουίτας ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης, Toyota Safety Sense που περιλαμβάνει στοιχεία όπως το Proactive Driving Assist και το Toyota Teammate Advanced Drive.

Το Crown Sport θα λανσαριστεί στην ιαπωνική αγορά προσφέροντας δύο διαφορετικά, αμφότερα εξηλεκτρισμένα όμως, κινητήρια σύνολα. Το self-charging hybrid που στηρίζεται σε έναν βενζινοκινητήρα 2.5 λίτρων και παράγει 234 ίππους και ένα plug-in hybrid για το οποίο δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες αλλά η Toyota μας διαβαβαιώνει ότι θα παρέχει αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία χάρη στη μεγάλη μπαταρία ιόντων λιθίου η οποία ωστόσο τονίζεται ότι δεν θα παρεισφρέει στην καμπίνα. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι η Toyota χρεώνει 5.900.000 yen για το Crown Sport, που αντιστοιχούν σε περίπου €37.500 με την τρέχουσα ισοτιμία ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποκτήσουν το μοντέλο και με ένα πρόγραμμα τύπου leasing και μηνιαία συνδρομή της τάξης των €420. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν σχέδια για το λανσάρισμα οποιουδήποτε μέλους της οικογένειας Crown στην χώρα μας και αυτό συμπεριλαμβάνει βεβαίως την έκδοση “Sport”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό