19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Toyota λανσάρει δύο ειδικές εκδόσεις του GR Yaris

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν από έναν χρόνο η Toyota παρουσίαζε στο Tokyo Auto Salon δύο ειδικά GR Yaris. Το GR Yaris RZ High-Performance Sebastien Ogier Edition Concept και το GR Yaris RZ High-Performance Kalle Rovanpera Edition Concept όπως ονομάζονταν, μπορεί να είχαν τρομακτικά μεγάλους τίτλους αλλά επί της ουσίας δεν διέφεραν σημαντικά από το standard GR Yaris με εξαίρεση φυσικά το χρώμα του Rovanpera και τις μεγαλύτερες αεροτομές. Τώρα η Toyota αποφάσισε να περάσει στην παραγωγή τα δύο πρωτότυπα και οι αλλαγές είναι λίγο πιο ουσιαστικές από ένα πακέτο με αυτοκόλλητα και μερικά διακοσμητικά. Στο κάτω-κάτω, όταν αποφασίζεις να τιμήσεις τους ανθρώπους που κατέκτησαν συνολικά 4 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ράλι οδηγώντας για εσένα, οφείλεις να το κάνεις σωστά και η Toyota νομίζω κάνει ακριβώς αυτό.

Το Ogier Edition GR Yaris έχει δύο νέα προγράμματα οδήγησης που αντικατοπτρίζουν τις προτιμήσεις του Γάλλου Πρωταθλητή. Αντί για “Gravel” και “Track” οι τυχεροί ιδιοκτήτες θα βρούνε τα “Morizo” και “Seb” με το πρώτο να έχει εξελιχθεί από τον ίδιο τον Morizo (δηλαδή από τον Akio Toyoda) μέσα από τις εμπειρίες του στα rallies και το δεύτερο από τον Ogier και να χρησιμοποιεί τα δύο Torsen διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης εμπρός και πίσω και το σύστημα τετρακίνησης για να στέλνει μεγαλύτερο ποσοστό της διαθέσιμης ροπής στους τροχούς του πίσω άξονα χαρίζοντας στο καυτό μικρό μία πιο… παιχνιδιάρικη συμπεριφορά. Όσον αφορά στην εμφάνιση, ο Ogier προφανώς είναι αρκετά συγκρατημένος οπότε το GR Yaris που είναι αφιερωμένο σε αυτόν έχει το Matte Stealth Grey χρώμα με ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών της BBS, την γαλλική σημαία στην γρίλια και αυτοκόλλητα WRC στα εμπρός φτερά. Στα highlights περιλαμβάνονται επίσης οι μπλε δαγκάνες του συστήματος πέδησης και η νέα, ανθρακονημάτινη αεροτομή ενώ στο εσωτερικό βρίσκουμε μία αναμνηστική πλακέτα στην πλευρά του συνοδηγού και μπλε-γκρι και κόκκινες ραφές στο τιμόνι.

Η Rovanpera Edition από την άλλη, διαθέτει ένα μοναδικό “Donut Mode” που δημιουργήθηκε ειδικά για τον νεότερο πρωταθλητή του WRC που είναι εξαιρετικά καταρτισμένος στην τέχνη του drifting. Το νέο πρόγραμμα λοιπόν, διευκολύνει αυτού του είδους την… παραβατική συμπεριφορά παρέχοντας σταθερή, υψηλή ροή ροπής στους πίσω τροχούς. Η συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει επίσης το “Kalle Mode” που χρησιμοποιεί ένα πίσω διαφορικό σταθερής ταχύτητας και Torsen εμπρός και πίσω διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης για να προσφέρει πιο γραμμική οδική συμπεριφορά και να επιτρέπει την βέλτιστη τοποθέτηση του πίσω μέρους του οχήματος ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή έξοδος από την στροφή. Εδώ έχει επιλεχθεί ένας πιο εντυπωσιακός χρωματισμός με το λευκό, το κόκκινο και το μαύρο να δημιουργούν μοτίβα από τον σχεδιαστή που έχει αναλάβει το κράνος του Kalle Rovanpera ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι 18άρες ζάντες ελαφρού κράματος της BBS και η ρυθμιζόμενη αεροτομή που μοιράζεται η ειδική έκδοση με το GRMN Yaris. Όπως και στην Ogier Edition, το εσωτερικό “φοράει” τα εθνικά χρώματα του οδηγού, σε αυτή την περίπτωση μπλε και γκρι για την Φιλανδία.
Η Toyota αναφέρει ότι τόσο η Ogier όσο και η Rovanpera ειδικές εκδόσεις θα κατασκευαστούν σε εξαιρετικά περιορισμένους αριθμούς με τις λεπτομέρειες αναφορικά με την παραγγελία και την τιμή τους στην Ευρώπη να ανακοινώνονται σε δεύτερη φάση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό