22.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Η Toyota ακολουθεί τον δρόμο που χάραξε η Tesla. Θα χρησιμοποιεί τεράστιες πρέσες στα ηλεκτρικά της

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον δρόμο που χάραξε η Tesla ακολουθεί και η Toyota, με την ιαπωνική εταιρία να ανακοίνωσε από το 2026, τμήματα των νέων ηλεκτρικών της μοντέλων θα είναι κατασκευασμένα από τεράστιες πρέσες, με τα εργοστάσια της να διαθέτουν αυτοματοποιημένες τεχνικές παραγωγής.

Η Toyota θέλει να κατασκευάζει 3,5 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030 και πρόσφατα παρουσίασε μια νέα διαδικασία χύτευσης στο εργοστάσιο της στο Myochi της Ιαπωνίας, όπου τεράστια πρέσα δημιουργεί το πίσω μέρος ενός πλαισίου μόνο από ένα κομμάτι αλουμινίου σε 3 λεπτά. Συγκριτικά, το ίδιο τμήμα στα σημερινά της αυτοκίνητα αποτελείται από 88 μέρη και για την δημιουργία τους απαιτούνται αρκετές ώρες.

Η Toyota έχει βάλει ως στόχο να πετύχει 20% υψηλότερη παραγωγικότητα σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της, κατασκευάζοντας μπροστινά και πίσω τμήματα των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων με τη νέα διαδικασία χύτευσης.

Το 2026 η Toyota θα προσφέρει ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα έχουν αυτονομία έως και 800 χιλιόμετρα ανά φόρτιση, ενώ το 2027-2028 θα προσφέρει στην αγορά ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταρίες στερεάς κατάστασης, που θα έχουν αυτονομία έως και 1.000 χλμ και θα μπορούν να φορτίζουν έως το 80% σε 10 λεπτά, ενώ στο μέλλον τα αυτοκίνητά της θα έχουν αυτονομία μεταξύ 1.200 και 1.500 χλμ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό