24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Tesla ρίχνει πάλι τις τιμές και στην Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Tesla έχει μειώσει τις τιμές σε μεγάλες αγορές, όπως οι ΗΠΑ, η Ευρώπη και η Κίνα, ως απάντηση στις μειωμένες πωλήσεις και το πλεόνασμα αποθεμάτων.

Οι μειώσεις αφορούν όλα τα μοντέλα της μάρκας. Ενδεικτικά στην χώρα μας η βασική έκδοση του Model 3 έπεσε στις 39.990 ευρώ από 41.990 ευρώ, ενώ εκείνη το Dual Motor έπεσε από τις 49.900 ευρώ στις 47.990 ευρώ.

Στις ΗΠΑ, η Tesla μείωσε τις τιμές των οχημάτων Model Y, Model X και Model S κατά 2.000 δολάρια.

 Οι μειώσεις αυτές ακολουθούν μια παγκόσμια μείωση των πωλήσεων της εταιρείας κατά 8,5% το πρώτο τρίμηνο, η οποία αποδίδεται στην εξασθενημένη ζήτηση και στον αυξημένο ανταγωνισμό, κυρίως από φθηνότερους κινεζικούς ανταγωνιστές ηλεκτρικών οχημάτων.

Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, η Tesla στοχεύει να ενισχύσει τα έσοδα μέσω των μειωμένων τιμών για το λογισμικό της Full Self-Driving.

Ωστόσο, πρόσφατες αναφορές υποδηλώνουν μια στροφή από την παραγωγή ενός προσιτού αυτοκινήτου προς όφελος των ρομποτικών ταξί, προκαλώντας τον προβληματισμό των επενδυτών.

Καθώς η Tesla προετοιμάζεται για την πρώτη ετήσια μείωση των πωλήσεων, ο Μασκ ανακοίνωσε απολύσεις και σχεδιάζει να επανεξετάσει ένα πακέτο αποζημιώσεων.

Επιπλέον, η εταιρεία εξέδωσε ανάκληση για τα φορτηγά Cybertruck, περιπλέκοντας περαιτέρω τις τρέχουσες προοπτικές της.

Η επερχόμενη μελέτη για την οικονομική πορεία της Tesla το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς θα ρίξει φως στις επιδόσεις της εν μέσω ανησυχιών για τις πωλήσεις και τον ανταγωνισμό που είναι ιδιαίτερα σκληρός, ιδίως στην Κίνα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό