22.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Η Tesla κατέθεσε αίτηση για split της μετοχής της σε αναλογία 3 προς 1

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Tesla κατέθεσε έκθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), αποκαλύπτοντας πως επιθυμία της είναι να προχωρήσει σε δεύτερο split της μετοχής της, σε αναλογία 3 προς 1, σε λιγότερο από δύο χρόνια μετά το πρώτο split.
Η Tesla αναφέρει πως:
Η επιτυχία μας εξαρτάται από την προσέλκυση και την διατήρηση σπουδαίων ταλέντων όχι μόνο μέσω της παροχής ενός αξιοσέβαστου, ασφαλούς, χωρίς αποκλεισμούς και ισότιμου περιβάλλοντος εργασίας, αλλά και μέσω της προσφοράς εξαιρετικών πλεονεκτημάτων και εξαιρετικά ανταγωνιστικών πακέτων αποδοχών.
Σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές, προσφέρουμε σε κάθε εργαζόμενο τη δυνατότητα να αποκτήσει μετοχές. Από τη διάσπαση των μετοχών μας τον Αύγουστο του 2020 έως τις 6 Ιουνίου 2022, η τιμή της μετοχής μας έχει αυξηθεί κατά 43,5%. Παρότι η αύξηση αυτή ωφέλησε υπερήμερά τους εργαζομένους μας όλα αυτά τα χρόνια, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από το πότε θα ενταχθούν, έχουν πρόσβαση στα ίδια πλεονεκτήματα.
Πιστεύουμε ότι η διάσπαση των μετοχών θα βοηθούσε στην επαναφορά της αγοραίας τιμής των κοινών μετοχών μας, έτσι ώστε οι υπάλληλοί μας να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση των μετοχών τους, κάτι που, κατά την άποψή μας, μπορεί να συμβάλει στη μεγιστοποίηση της αξίας των μετόχων.
Επιπλέον, καθώς οι μικροεπενδυτές έχουν εκφράσει υψηλό επίπεδο ενδιαφέροντος για επενδύσεις στις μετοχές μας, πιστεύουμε ότι η διάσπαση των μετοχών θα κάνει επίσης τις κοινές μετοχές μας πιο προσιτές στους ιδιώτες μετόχους μας.
Το διοικητικό συμβούλιο της Tesla έχει ήδη εγκρίνει την κίνηση, αλλά η υιοθέτησή της εξαρτάται από την έγκριση των μετόχων. Το διοικητικό συμβούλιο συνιστά στους μετόχους να ψηφίσουν ναι για την πρόταση και, εάν εγκριθεί, η εταιρεία θα ακολουθήσει την Amazon, η οποία προχώρησε σε split της μετοχής της σε αναλογία 20 προς 1, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Να σημειωθεί πως το split των μετοχών έχει στόχο οι υπάρχουσες μετοχές μιας επιχείρησης να διαιρεθούν σε περισσότερες ώστε να μειωθεί η τιμή τους αναλογικά και να μην αλλάξει η συνολική αξία των μετοχών που έχει στα χέρια του κάθε μέτοχος.
Ο Elon Musk κατέχει το 23,5% των μετοχών της Tesla, η εταιρεία Vanquard κατέχει το 6%, ενώ ο Larry Ellison, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της Oracle, έχει το 1,5%, και δεν θα θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή, αφού επιθυμία του είναι να αποχωρήσει από το Δ.Σ της Tesla.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό