16.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Tesla δείχνει την τεράστια πρόοδο του ρομπότ της

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν περίπου επτά μήνες και κατά τη διάρκεια της Μέρας Τεχνητής Νοημοσύνης της εταιρείας, η Tesla παρουσίασε το ανθρωποειδές ρομπότ της, και σήμερα η εταιρία του Elon Musk μας δείχνει -μέσω του παρακάτω – τις αναβαθμισμένες δυνατότητες του ρομπότ της, το οποίο ονομάζει Optimus.
Η αμερικάνικη εταιρία αναφέρει ότι το ρομπότ της έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην εξέλιξη του, καθώς έχει βελτιωμένη σταθερότητα και περπατά, ενώ είναι σε θέση να εκτελεί διάφορες φαινομενικά απλές εργασίες όπως το μάζεμα και η αναγνώριση αντικειμένων.

Ο Musk προσθέτει ότι το ρομπότ της Tesla μπορεί πλέον να κινείται ανεξάρτητα, αν και με αργό ρυθμό, ενώ επιπλέον διαθέτει τη δυνατότητα ελέγχου της ροπής των μοτέρ του. Αυτό σημαίνει πως μπορούν να ελέγξει με ακρίβεια τη δύναμή του, όπως για παράδειγμα να πιέσει ένα αυγό τόσο όσο, ώστε αυτό να μην σπάσει.
Κλείνοντας, έχει εξελιχθεί ο αλγόριθμος του για την ανακάλυψη και την απομνημόνευση του περιβάλλοντος, ενώ η εκπαίδευση της τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζεται, χρησιμοποιώντας κινήσεις που παρακολουθούνται από ανθρώπους.
Η Tesla εκτιμά ότι θα ξεκινήσει την μαζική παραγωγή του ανθρωποειδούς ρομπότ της μετά την παράδοση των Cybertrucks της, πιθανότατα το 2024.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό