27.2 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Η Stellantis φέρνει την Leapmotor στην Ευρώπη

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Stellantis και η Leapmotor ανακοίνωσαν ότι οι δύο εταιρίες έλαβαν όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις για την δημιουργία της Leapmotor International B.V., μία κοινοπραξία στην οποία η Stellantis κατέχει το 51% και η Leapmotor το υπόλοιπο 49%. Η κοινοπραξία θα έχει έδρα στο Amsterdam και της ομάδας διοίκησης ηγείται ο Tianshu Xin, ένα πρώην στέλεχος της Stellantis Κίνας ενώ η αρχή στην εξαιρετικά απαιτητική αγορά της Ευρώπης για γίνει με δύο μοντέλα, το T03 και το C10.

Το πρώτο είναι ένα αστικό, ηλεκτρικό hatchback που κινείται χάρη σε έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος παράγει ελάχιστα περισσότερα από 100 άλογα και σε συνδυασμό με μία μπαταρία αδιευκρίνιστων χαρακτηριστικών, προσφέρει αυτονομία της τάξης των 265 χιλιομέτρων. Όπως αναφέρει η εταιρία, το T03 είναι ένα “boutique” A-segment μοντέλο με χώρους που συγκρίνονται με αυτοκίνητα του B-segment ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι έχει κατακτήσει την 1η θέση στην “JD Power Initial Quality Study” στην κατηγορία των μικρών, αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το T03 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Stellantis στην Πολωνία.

Το C10 από την άλλη, είναι το πρώτο παγκόσμιο προϊόν της Leapmotor, κατασκευασμένο σύμφωνα με τα παγκόσμια στάνταρ αισθητικής και ασφάλειας. Βασίζεται στην LEAP3.0 αρχιτεκτονική της εταιρίας και προσφέρει 231 ίππους και αυτονομία που αγγίζει τα 420 χιλιόμετρα. Η πρόταση της Leapmotor δεν σταματά εκεί όμως, αφού το D-segment SUV με την κορυφαία για την κατηγορία του ποιότητα κύλισης και τα 5 αστέρια στις δοκιμές του E-NCAP μπορεί να φιλοξενήσει έως 5 ενήλικες, έχει βραβευτεί με το “CMF Design Award” το 2023 και με το “Gold Award” από τα French Design Awards το 2024. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι το C10 στην Κίνα, όπου θα κατασκευάζεται πριν εξαχθεί στην Ευρώπη είναι ήδη διαθέσιμο από τον περασμένο Μάρτιο έναντι €16.450 έως €21.560 με την τρέχουσα ισοτιμία αλλά θα είναι ακριβότερο κατά πάσα πιθανότητα εδώ για προφανείς λόγους.

Όταν λέμε εδώ, εννοούμε κυριολεκτικά εδώ καθώς η χώρα μας συγκαταλέγεται σε αυτές που θα λανσαριστεί αρχικά η Leapmotor, μαζί με την Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο και την Ρουμανία. Ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2024 οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παραγγείλουν το δικό τους T03 ή C10 μέσω των καναλιών διανομής της Stellantis ενώ αργότερα το 2024, η Leapmotor θα κυκλοφορήσει στην Μ. Ανατολή και την Αφρική, την Ινδία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ν. Αμερική. Ωστόσο, οι δύο εταιρίες τονίζουν ότι η γκάμα των προϊόντων της Leapmotor δεν προορίζεται για να αντικαταστήσει κάποια από τις υπάρχουσες γραμμές της Stellantis αλλά λειτουργεί συμπληρωματικά στις εμβληματικές μάρκες του ομίλου και το εύρος της προσφερόμενης τεχνολογίας. Η κοινοπραξία πάντως υπόσχεται ότι θα εμπλουτίζει την οικογένεια της Leapmotor με τουλάχιστον ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο για τα επόμενα τρία χρόνια οπότε κανείς δεν μπορεί να πει ότι η εταιρία εισέρχεται στην ευρωπαϊκή αγορά διστακτικά. Επιτίθεται σε κάθε μέτωπο και ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε τα προϊόντα της!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό