20.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Stellantis πουλά στην Tofas τις δραστηριότητες της στην Τουρκία

Ειδήσεις Ελλάδα

H Stellantis ανακοίνωσε ότι η Koc Holding, ο μεγαλύτερος βιομηχανικός όμιλος στην Τουρκία, θα αποκτήσει ολόκληρο το μετοχικό κεφάλαιο της Stellantis Otomotiv Pazarlama, ήτοι της εταιρείας διανομής της Stellantis στη γειτονική χώρα.
Ως αποτέλεσμα, όλες οι μάρκες της Stellantis που είναι διαθέσιμες για διανομή στην Τουρκία -Alfa Romeo, Fiat, Citroen, DS Automobiles, Jeep, Maserati, Opel και Peugeot- θα διανέμονται από την Tofas, η οποία αποτελεί θυγατρική της Koc Holding.1Η συγκέντρωση όλων των δραστηριοτήτων στην Τουρκία κάτω από μια ενιαία οντότητα που υποστηρίζεται από δύο ισχυρούς μετόχους όχι μόνο θα επιτρέψει νέες συνέργειες σε εμπορικές δραστηριότητες, παραγωγή και έρευνα και ανάπτυξη παγκοσμίως, αλλά θα ανοίξει επίσης το δρόμο για την προσφορά ευρύτερων και αποτελεσματικότερων προϊόντων και υπηρεσιών στους Τούρκους καταναλωτές. Νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες είναι επίσης στον ορίζοντα για περαιτέρω βελτίωση των δυνατοτήτων της Tofas.
Η συμφωνία Stellantis και Koc Holding, αναφέρει επίσης ότι η Stellantis θα αναθέσει την παραγωγή του μοντέλου “K0” στην Tofas, τόσο σε εκδόσεις ελαφρού επαγγελματικού μεσαίου μεγέθους, όσο και επιβατικού αυτοκινήτου. Αυτό έχει προγραμματιστεί για πέντε μάρκες, με στόχο η έναρξη παραγωγής να γίνει στις αρχές του 2025.2Η τρέχουσα παραγωγή του Doblo σχεδιάζεται να συνεχιστεί μέχρι την έναρξη των εργασιών στις γραμμές παραγωγής του μοντέλου “K0” τον Ιούλιο του 2023, ενώ η παραγωγή του Fiat Egea/Tipo παρατείνεται έως το τέλος του 2025.
Η συμφωνία, η οποία υπόκειται σε απαραίτητες ρυθμιστικές εγκρίσεις, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμού, αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό