16.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Stellantis κλείνει εργοστάσιο στη Κίνα λόγω χαμηλών πωλήσεων

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Stellantis ανακοίνωσε πως κλείνει ένα από εργοστάσια της στη Κίνα, εξαιτίας των ισχνών πωλήσεων στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων του κόσμου. Το εργοστάσιο είναι της κοινοπραξίας που έχει με την GAC, με την Stellantis να πουλά κατά τους πρώτους 7 μήνες του 2021 μόλις 12.288 αυτοκίνητα, όλα της Jeep.
Η εταιρία διαθέτει δύο εργοστάσια, στις πόλεις Κουανγκτσόου και Τσανγκσά, που έχουν παραγωγική ικανότητα 328.000 αυτοκινήτων ετησίως, με το εργοστάσιο στην Κουανγκτσόου να είναι αυτό που θα κλείσει.
Η Stellantis εξετάζει μια νέα στρατηγική για την αγορά της Κίνας που έχει ως στόχο να αυξήσει τις πωλήσεις της. Έτσι θα ξεκινήσει να πουλά μοντέλα της Opel μέχρι το τέλος του έτους.

Στις σχετικές ειδήσεις η Dongfeng πούλησε 36,1 εκατ. μετοχές της Stellantis που είχε στη κατοχή της, για 600 εκατ. ευρώ. Η Dongfeng ήταν υποχρεωμένη να πουλήσει τις συγκεκριμένες μετοχές μέχρι το τέλος του 2022, ως μέρος της συμφωνίας συγχώνευσης της FCA και της PSA.
Μετά την πώληση των 36,1 εκατ. μετοχών η Dongfeng κατέχει το 4,5% της Stellantis, με την κίνηση αυτή να επιτρέπει στην οικογένεια Peugeot να αυξήσει το ποσοστό της στη Stellantis κατά 1,5%, φτάνοντας στο 7,2%.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό