16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Stellantis και στην αγορά ημιαγωγών!

Ειδήσεις Ελλάδα

Όσο η βιομηχανία αυτοκινήτου εξαρτάται ολοένα και περισσότερο από την τεχνολογία τόσο τα υλικά που απαιτούνται ώστε να λειτουργεί η εν λόγω τεχνολογία θα διατηρούν, αν δεν αυξάνουν την αξία τους. Ένα από αυτά τα υλικά, η καρδιά του απαραίτητου hardware αν προτιμάς, είναι οι ημιαγωγοί και δεν χρειάζεται να σου υπενθυμίσω ότι μέχρι και πολύ πρόσφατα το συγκεκριμένο εξάρτημα ήταν σε έλλειψη και κόντεψε να γονατίσει την αυτοκινητοβιομηχανία. Η παραγωγή τους δεν είναι εύκολη καθώς απαιτείται τεχνολογία, τεχνογνωσία και εγκαταστάσεις αλλά η Stellantis δημιούργησε με την Foxconn μία 50-50 κοινοπραξία με όνομα SiliconAuto και στόχο τον σχεδιασμό και την πώληση ημιαγωγών στην βιομηχανία αυτοκινήτου από το 2026 κιόλας!

“Η SiliconAuto θα παρέχει στους πελάτες μία βιομηχανο-κεντρική πηγή ημιαγωγών για τον αυξανόμενο αριθμό των ηλεκτρονικών στοιχείων και modules, ειδικά αυτών που χρειάζονται στα ηλεκτρικά οχήματα.“

Ανέφεραν σε κοινή δήλωση τους οι δύο κολοσσοί – η μεν Stellantis έχει τζίρο περί τα $180 δις και η Foxconn είναι στα $175 δις. Στην SiliconAuto, η μεν Foxconn βάζει τις δυνατότητες εξέλιξης ημιαγωγών και την τεχνογνωσία της στον συγκεκριμένο τομέα ενώ η Stellantis την βαθύτατη γνώση των απαιτήσεων κινητικότητας ανά τον κόσμο, με τις δύο εταιρίες να δηλώνουν ότι η κοινοπραξία τους θα καλύπτει τις ανάγκες της Stellantis (συμπεριλαμβανομένης της STLA Brain ηλεκτρικής/ηλεκτρονικής και software αρχιτεκτονικής της), της Foxconn και άλλων πελατών.

Το deal, τα οικονομικά δεδομένα του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά φυσικά, είναι το τελικό προϊόν μίας προκαταρκτικής συμφωνίας που υπέγραψαν οι δυο εταιρίες τον Δεκέμβριο του 2021 ενώ αξίζει να αναφέρουμε το γεγονός ότι οι Stellantis και Foxconn έχουν ήδη μία άλλη κοινοπραξία με όνομα Mobile Drive που εξελίσσει διάφορες τεχνολογίες συνδεσιμότητας και όχι μόνο για την βιομηχανία αυτοκινήτου. Η SiliconAuto πάντως θα έχει έδρα την Ολλανδία και το Δ.Σ. της θα αποτελείται από στελέχη και της Stellantis και της Foxconn.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό