22.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Η Stellantis ανοίγει σταθμούς εναλλαγής μπαταριών!

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι κατασκευαστές δίνουν λύσεις στο πρόβλημα της φόρτισης των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθησυχάζοντας τις ανησυχίες του αγοραστικού κοινού και σε αυτό το πλαίσιο η Stellantis υπέγραψε μία δεσμευτική συμφωνία με την Ample ενσωματώνοντας την “Modular Battery Swapping” τεχνολογία της τελευταίας στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της – όπου “battery swapping” είναι η τεχνολογία που επιτρέπει την εναλλαγή μίας αποφορτισμένης μπαταρίας με μία πλήρως φορτισμένη σε λίγα λεπτά. Το αρχικό πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο να ξεκινήσει από την Μαδρίτη της Ισπανίας, από το 2024 κιόλας, χρησιμοποιώντας έναν στόλο 100 Fiat 500e από την υπηρεσία Free2move της Stellantis, οπότε δεν μιλάμε για κάτι που θα υλοποιηθεί στο απώτερο μέλλον ή σε κάποια άλλη ήπειρο.
“Η συνεργασία με την Ample είναι ένα ακόμα παράδειγμα της εξερεύνησης όλων των διαφορετικών οδών που επιτρέπουν την ελευθερία της κινητικότητας για όλους του πελάτες αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων μας.”
Δήλωσε ο Ricardo Stamatti της Stellantis αναφερόμενος στην τεχνολογία που παρέχει έναν εναλλακτικό τρόπο “ανεφοδιασμού” για τα ηλεκτρικά οχήματα. Έναν τρόπο εξίσου γρήγορο με το γέμισμα ενός ντεπόζιτου με καύσιμο αλλά και έναν τρόπο που επιτρέπει την απρόσκοπτη ενσωμάτωση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην αλυσίδα. Να σημειώσουμε δε ότι οι μπαταρίες της Ample έχουν σχεδιαστεί ώστε να αντικαθιστούν τις αυθεντικές, εργοστασιακές μπαταρίες χωρίς περαιτέρω μετατροπές χάρη στον υψηλό βαθμό ευελιξίας που ενσωματώνουν και αυτό με την σειρά του “λύνει τα χέρια” της Stellantis που δεν είναι αναγκασμένη να τροποποιήσει τις αρχιτεκτονικές της ώστε να ενσωματώσει την τεχνολογία εναλλαγής μπαταριών – κάτι που ενδεχομένως να αύξανε δραματικά το κόστος του εγχειρήματος. Επιπλέον, οι σταθμοί εναλλαγής μπαταριών της Ample μπορούν να εγκατασταθούν σε δημόσιους χώρους σε μόλις 3 ημέρες επιτρέποντας έναν υψηλότατο ρυθμό ανάπτυξης υποδομών που έχει την δυνατότητα να προσαρμοστεί ταχύτατα στις ανάγκες των οδηγών.

Όταν ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα με την τεχνολογία της Ample πλησιάζει τον σταθμό, το όχημα αναγνωρίζεται από αυτόν και από την στιγμή που μπει και σταθμεύσει σε αυτόν, ο οδηγός μπορεί να εκκινήσει την διαδικασία εναλλαγής μπαταριών από την εφαρμογή smartphone με τελικό αποτέλεσμα ένα πλήρως φορτισμένο όχημα σε λιγότερο από 5 λεπτά! Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι η “Modular Battery Swapping” λύση της Ample έχει σχεδιαστεί να είναι εκτός από γρήγορη και προσιτή με την προοπτική να είναι διαθέσιμη στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών με τη μορφή μίας συνδρομής. Η προσέγγιση αυτή μειώνει το συνολικό κόστος απόκτησης του οχήματος και επιτρέπει στον πελάτη να επωφελείται από την τελευταία τεχνολογία μπαταριών ανά πάσα στιγμή, αυξάνοντας επί της ουσίας όχι μόνο την εμβέλεια  του οχήματος αλλά και την διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Μένει να δούμε πώς θα λειτουργήσει το νέο εγχείρημα της Stellantis με την Ample και πόσο γρήγορα μπορεί να εξαπλωθεί και σε άλλες αγορές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό