22 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Η Starlink θα παρέχει υπηρεσίες σε «διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς βοήθειας» στη Γάζα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του SpaceX θα παρέχει διαδίκτυο στη Λωρίδα της Γάζας μετά από το μπλακάουτ στις επικοινωνίες στον παλαιστινιακό θύλακα.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, το δορυφορικό σύστημα επικοινωνιών Starlink «θα υποστηρίξει τη συνδεσιμότητα σε διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς βοήθειας στη Γάζα».

Ο Μασκ έκανε την ανακοίνωση στο X (πρώην Twitter), σχολιάζοντας ανάρτηση ως απάντηση σε δήλωση της βουλευτής των Δημοκρατικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, που ανέφερε ότι η διακοπή των επικοινωνιών στη Γάζα είναι «απαράδεκτη».

Cutting off all communication to a population of 2.2 million is unacceptable. Journalists, medical professionals, humanitarian efforts, and innocents are all endangered.

I do not know how such an act can be defended. The United States has historically denounced this practice. https://t.co/L9iV7TSs2u

— Alexandria Ocasio-Cortez (@AOC) October 27, 2023

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσουν με τις ομάδες τους στη Λωρίδα της Γάζας μετά την κατάρρευση των τηλεφωνικών και διαδικτυακών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια των σφοδρών ισραηλινών βομβαρδισμών που υποστηρίζουν την εντεινόμενη χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων στον θύλακα.

Η υπηερσία Starlink, της εταιρείας SpaceX που ανήκει στον Μασκ, είναι επίσης διαθέσιμη στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο Μασκ είναι ο ιδιοκτήτης του Twitter, το οποίο μετονόμασε σε Χ. Η πλατφόρμα δέχεται κριτική ότι έχει γίνει αναξιόπιστη και προωθεί ενεργά fake news. Πάντως, η CEO της Λίντα Γιακαρίνο δήλωσε ότι η πλατφόρμα έχει αφαιρέσει εκατοντάδες λογαριασμούς που συνδέονται με τη Χαμάς και έχει αφαιρέσει ή τοποθετήσει επισήμανση σε χιλιάδες αποσπάσματα μετά τη δολοφονική επίθεση της τρομοκρατικής ομάδας στο Ισραήλ.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό