16.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η Spectre είναι η πρώτη ηλεκτρική Rolls Royce

Ειδήσεις Ελλάδα

Το «φάντασμα» (Spectre) είναι ένα απόλυτα ταιριαστό όνομα για την πρώτη ηλεκτρική Rolls Royce. Όχι μόνο γιατί συνεχίζει την παράδοση της ονοματοδοσίας της μάρκας (Phanton, Ghost, Wraith) αλλά γιατί χάρη στο ηλεκτρικό σύστημα πρόωσής της είναι τελείως αθόρυβη.
Πηγαίνοντας και τις Rolls, που δίνουν έμφαση στο συγκεκριμένο τομέα, σε ένα τελείως άλλο επίπεδο σε σχέση με τα συμβατικά μοντέλα.

Το ότι η κουπέ Spectre είναι ηλεκτρική δεν σημαίνει πως έχει απωλέσει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των Rolls Royce. Έτσι με 5,45 μέτρα μήκους είναι θηριώδης, ενώ η σχεδόν κάθετη μάσκα της, που πάντως δεν επηρεάζει την  αεροδυναμική της (Cd 0,25), είναι η πιο φαρδιά στην ιστορία της μάρκας.

Από κει και πέρα οι πόρτες ανοίγουν, όπως και στη δίθυρη Phantom ανάποδα, δηλαδή προς τα πίσω, οι τροχοί των 23 ιντσών είναι πραγματικά τεράστιοι, ενώ χαρακτηριστικά είναι και τα πίσω φώτα.

Το πολυτελές εσωτερικό ακολουθεί το γνώριμο στυλ της βρετανικής μάρκας, ενώ έχουν διατηρηθεί τα πιο πολλά από τα συμβατικά μπουτόν και διακόπτες, όπως και ο… έναστρος ουρανός με τα πολλά LED.

 
Φυσικά οι δυνατότητες παραμετροποίησης είναι μεγάλες και θα ικανοποιούνται όλες οι απαιτήσεις των μελλοντικών ιδιοκτητών.

Η Spectre βασίζεται σε ένα νέο αλουμινένιο πλαίσιο στο οποίο δόθηκε προσοχή στη μείωση του βάρους προκειμένου να αντισταθμιστούν όσο το δυνατόν τα 700 κιλά που ζυγίζει η μπαταρία των 108 kWh.

Παρόλα αυτά το συνολικά βάρος είναι σχεδόν 3,0(!) τόνοι, για την ακρίβεια 2.975 κιλά. Που κινούνται από δύο ηλεκτροκινητήρες -άρα υπάρχει και τετρακίνηση- που αποδίδουν συνδυαστικά 540 ίππους και 900 Nm και παρά το XXXL βάρος επιτρέπουν ένα 0-100 σε 4,5 δεύτερα.

Η τελική ταχύτητα δεν ανακοινώνεται, ενώ η αυτονομία μπορεί να φτάσει και τα 520 χιλιόμετρα.
Η τιμής της νέας, ηλεκτρικής Rolls Royce Spectre είναι 318.500 ευρώ προ φόρων και τιμολογιακά τοποθετείται μεταξύ των Cullinan, που είναι πιο προσιτή και Phantom.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό