17.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η Sony απολύει 900 υπαλλήλους από το Playstation – Επηρεάζονται Spider-Man, The Last of Us & Horizon

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Sony Interactive Entertainment (SIE) ανακοίνωσε ότι απολύει περίπου 900 υπαλλήλους από το τμήμα PlayStation, περίπου το 8 τοις εκατό του προσωπικού αυτού του τμήματος.

Οι Insomniac (Spider-Man και Ratchet and Clank), Naughty Dog (The Last of Us) και Guerrilla (Horizon) επηρεάζονται από τις μαζικές απολύσεις. Mιλάμε, δηλαδή, για μερικά από τα στούντιο που κρύβονται πίσω από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της κονσόλας.

Το London Studio της Sony, το οποίο εργαζόταν σε ένα co-op παιχνίδι για πολλούς παίκτες για το PlayStation 5, κλείνει εντελώς, ενώ το Firesprite θα χάσει επίσης κάποιο προσωπικό. Επιπλέον, το PlayStation θα απολύσει εργαζομένους από τις ομάδες τεχνολογίας, δημιουργικού και υποστήριξης.

Οι απολύσεις επηρεάζουν τμήματα της Playstation σε όλο τον κόσμο.

«Μετά από προσεκτική εξέταση και πολλές συζητήσεις για την ηγεσία εδώ και αρκετούς μήνες, κατέστη σαφές ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές για να συνεχιστεί η ανάπτυξη της επιχείρησης και η ανάπτυξη της εταιρείας», είπε ο απερχόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SIE Jim Ryan στο προσωπικό σε email. “Έπρεπε να κάνουμε ένα βήμα πίσω, να δούμε την επιχείρησή μας ολιστικά και να προχωρήσουμε εστιάζοντας στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της εταιρείας και παρέχοντας τις καλύτερες δυνατές εμπειρίες για την κοινότητά μας. Ο στόχος είναι να εξορθολογίσουμε τους πόρους μας για να διασφαλίσουμε τη συνεχή επιτυχία και την ικανότητά μας να προσφέρουμε εμπειρίες που περιμένουν οι παίκτες και οι δημιουργοί από εμάς.”

Η Sony εργάζεται σε πολλά παιχνίδια ζωντανής υπηρεσίας και είχε σχεδιάσει να κυκλοφορήσει 10 από αυτά έως το 2026. Τουλάχιστον ένα από αυτά — το The Last of Us Online — μπήκε στο συρτάρι. Ωστόσο, η εταιρεία σημείωσε κάποια επιτυχία σε αυτού του είδους παιχνίδια, με το Helldivers 2 να γίνεται μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς μέχρι στιγμής.

Ωστόσο, αυτό το μήνα προέκυψε ότι η Sony δεν σκοπεύει να κυκλοφορήσει κανένα σίκουελ για τα μεγάλα franchise της τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο του επόμενου έτους. Βασίζεται σε τίτλους τρίτων όπως το Final Fantasy 7 Rebirth και το extension του Elden Ring για να καλύψει τα κενά της. Η εταιρεία μείωσε επίσης τις προβλέψεις πωλήσεων του PS5 για το τρέχον οικονομικό έτος, το οποίο λήγει στις 31 Μαρτίου. Αναμένει να πουλήσει 21 εκατομμύρια κονσόλες το οικονομικό 2023, από την προηγούμενη εκτίμηση των 25 εκατομμυρίων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό