21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Scuderia Grassi εμπνέεται από την Lancia Delta S4

Ειδήσεις Ελλάδα

Η νοσταλγία είναι… άτιμο πράγμα. Μπορεί όμως να είναι και εξαιρετικά επικερδές αν είσαι κατασκευαστής και αποφασίσεις να εκμεταλλευτείς ένα εμβληματικό μοντέλο του παρελθόντος. Η Scuderia Grassi δεν είναι η πρώτη και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία εταιρία που κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα. Δεν είναι ούτε καν η πρώτη που το κάνει με ένα μοντέλο της Lancia! Πριν από αυτήν ήταν η Automobili Amos που κυκλοφόρησε την ρετροφουτουριστική Futurista ενώ πιο πρόσφατα η Kimera Automobili λάνσαρε την Evo37. Η Scuderia Grassi επέλεξε το Milano Monza Motor Show για να αποκαλύψει στον κόσμο την δική της δημιουργία: το 044S που αποτελεί μία σύγχρονη επανεκτέλεση της θρυλικής Lancia Delta S4 Stradale.

Η εταιρία δεν ανακοινώνει τι κρύβεται κάτω από το εντυπωσιακό παρουσιαστικό που επιμελήθηκε ο πρώην σχεδιαστής της Alfa Romeo, Giuseppe Armano. Οπότε ας επικεντρωθούμε αρχικά στο αμάξωμα που διατηρεί πολλά από τα χαρακτηριστικά της Delta S4 όπως τα διπλά στρογγυλά φωτιστικά σώματα εμπρός, τα κάθετα φανάρια πίσω και φυσικά, οι τεράστιες εισαγωγές αέρα πάνω από τα φτερά. Όλα αυτά, διανθίστηκαν από σύγχρονες πινελιές όπως το μεγάλο και χαμηλό splitter στο κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα, τα πτερύγια και ο διαχύτης πίσω αλλά και η custom ζάντες ελαφρού κράματος 19 ιντσών που ντύνονται με ελαστικά 285/35 εμπρός και 305/35 πίσω. Το σύστημα πέδησης δε, αποτελείται από 6-πίστονες δαγκάνες στον εμπρός άξονα και τετραπίστονες πίσω ενώ όσον αφορά στις διαστάσεις και το βάρος, η 044S έχει μήκος 4.18 μέτρα, πλάτος 2.0 μέτρα και ζυγίζει 1.200 κιλά με υγρά.

Το highlight της δημιουργίας της Grassi όμως είναι ο 4-κύλινδρος, biturbo, 3-λιτρος βενζινοκινητήρας που έχει τοποθετηθεί κατά τον διαμήκη άξονα στο πίσω μέρος και είναι ικανός για 650 άλογα ενώ συμμορφώνεται και με τους κανονισμούς εκπομπών ρύπων Euro 5! Χάρη σε αυτόν, το σύστημα τετρακίνησης με τα 3 διαφορικά και το 6-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων (είναι διαθέσιμο και ένα σειριακό με ισάριθμες σχέσεις), η Grassi 044S επιταχύνει τα 100 km/h από στάση σε μόλις 2.9 δευτερόλεπτα και δεν σταματά μέχρι την τελική ταχύτητα των 300 km/h! Ανάμεσα σε αυτά που δεν μας λέει η Scuderia Grassi είναι και η τιμή της ομολογουμένως εξωφρενικής δημιουργίας. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι θα κατασκευαστούν μόλις 44 αυτοκίνητα και αν κρίνουμε από τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την συλλεκτικότητα τους, δεν θα είναι καθόλου, μα καθόλου φθηνά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό