14.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Samsung ξεκινά δοκιμές για το Android 13 και One UI 5.0 σε χρόνο ρεκόρ – Samsung

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ενημέρωση έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες πριν από την αναμενόμενη κυκλοφορία του Android 13 και λίγες ημέρες πριν από την εκδήλωση Galaxy Unpacked της Samsung. Όπως και το λειτουργικό σύστημα στο οποίο στηρίζεται, το One UI 5 beta μοιάζει με μια σχετικά μικρή ενημέρωση που προσθέτει ορισμένες επιλογές προσαρμογής, βελτιώσεις στις ειδοποιήσεις, καθώς και νέες ρυθμίσεις προσβασιμότητας και ασφάλειας.

Επιπλέον το One UI 5 βασίζεται στις επιλογές του Android 13 που αφορούν το theme της συσκευής, της εμφάνισης δηλαδή των μενού, προσφέροντας έως και 16 προκαθορισμένα χρωματικά θέματα με βάση την ταπετσαρία σας και 12 πρόσθετες επιλογές χρωμάτων για την αρχική οθόνη, τα εικονίδια και τα quick panels. Παρουσιάζει ακόμα έναν τρόπο να στοιβάζετε widgets παρόμοιου μεγέθους το ένα πάνω στο άλλο, κάτι που υποτίθεται ότι θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας λιγότερο ακατάστατης εμφάνισης.

Υπάρχουν επίσης ορισμένες νέες λειτουργίες προσβασιμότητας, όπως ένα εργαλείο μεγεθυντικού φακού που χρησιμοποιεί την κάμερα του τηλεφώνου για να μεγεθύνει αντικείμενα και κείμενο που ο χρήστης έχει μπροστά του, καθώς και επιλογές για την εκφώνηση των εισαγωγών που γίνονται μέσω πληκτρολογίου.

Η Samsung περιγράφει λεπτομερώς διάφορα άλλα χαρακτηριστικά που έχει υιοθετήσει το One UI 5 από το Android 13, όπως τις νέες ρυθμίσεις ειδοποιήσεων που απαιτούν από τους προγραμματιστές εφαρμογών να ζητούν την άδειά σας πριν σας στείλουν ειδοποιήσεις. Η beta έκδοση του One UI 5 σας επιτρέπει επίσης να ορίσετε τη γλώσσα που προτιμάτε ανά εφαρμογή και σας δίνει πρόσβαση σε ένα επανασχεδιασμένο Security Dashboard που ελέγχει το smartphone σας για πιθανά προβλήματα.

Όταν πριν ένα χρόνο η Samsung κυκλοφόρησε τη beta έκδοση του One UI 4, είχε τονίσει πώς πλέον κυκλοφορεί τις νέες μεγάλες ενημερώσεις του Android νωρίτερα κάθε χρόνο. Αυτή τη φορά, η Samsung μίκρυνε ακόμη περισσότερο το χρονοδιάγραμμα με εντυπωσιακό τρόπο αφού η πρώτη beta του One UI 4 είχε κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο του 2021, 1 μήνα δηλαδή μετά το χρονικό διάστημα που βλέπουμε τώρα το One UI 5 Όπως συνέβη και με τις προηγούμενες beta του One UI της Samsung, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην ενημέρωση One UI 5 κάνοντας εγγραφή μέσω της εφαρμογής Samsung Members φτάνει να βρίσκεστε σε μία από τις υποστηριζόμενες χώρες, με την Ελλάδα να μην είναι αρχικά σ’ αυτές.

Ενώ η beta του One UI 5 είναι διαθέσιμη μόνο για τη σειρά S22 στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Νότια Κορέα αυτή τη στιγμή, η Samsung σχεδιάζει να την επεκτείνει σε περισσότερες συσκευές και περιοχές στο εγγύς μέλλον. Ίσως ακούσουμε περισσότερα για το τι έχει να προσφέρει το One UI 5 στην εκδήλωση Unpacked της Samsung στις 10 Αυγούστου, όπου η Samsung θα παρουσιάσει μια σειρά από νέες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των Galaxy Z Flip 4, Z Fold 4, Galaxy Watch 5 και Galaxy Buds Pro 2.

4

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό