21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η Rivian «χτύπησε» με… τρία νέα μοντέλα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Rivian, μία εταιρία αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων που ξεκίνησε το 2009, έχει κάνει αρκετή αίσθηση στις ΗΠΑ με τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα R1S και R1T. Τώρα, η εταιρεία επεκτείνει τη γκάμα της με τρία επιπλέον πολλά υποσχόμενα μοντέλα.

Πρόκειται για τρία νέα αμιγώς ηλεκτρικά SUV: τα R2, R3 και R3X. Αυτή η επέκταση σηματοδοτεί την πρόθεση της Rivian να στοχεύσει στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς τα νέα αυτά μοντέλα είναι μικρότερα και ταιριάζουν περισσότερο στους Ευρωπαίους καταναλωτές.

Το R2 μοιάζει με μια μικρότερη έκδοση του R1S, του πρώτου οχήματος της Rivian που σχεδιάστηκε για την αμερικανική αγορά. Διαθέσιμο σε τρεις παραλλαγές – με έναν κινητήρα, διπλό κινητήρα και τριπλό κινητήρα – το R2 διαθέτει μπαταρίες “4695”, παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιεί η BMW στα επερχόμενα ηλεκτρικά μοντέλα “Neue Klasse”, κατασκευασμένες από τη Samsung.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής της, η Rivian αποκάλυψε ότι το R2 θα διαθέτει 11 περιμετρικές κάμερες, βοηθώντας τόσο τους οδηγούς όσο και τα μελλοντικά συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

Το R3, ένα μικρότερο μοντέλο crossover/SUV που βασίζεται στο R2, θα έχει ελαφρώς μικρότερο μεταξόνιο, καθιστώντας το μια προσιτή επιλογή για όσους αναζητούν ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα.

Όσον αφορά το R3X, θα είναι η hatchback έκδοση του νέου μοντέλου της Rivian, με σχετικά υψηλή απόσταση από το έδαφος που θυμίζει crossover για δυνατότητες εκτός δρόμου.

Περαιτέρω λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένης των τιμών, δεν αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Ωστόσο, δεδομένων των μικρότερων διαστάσεών τους σε σύγκριση με το R2, η βασική τιμή των R3 και R3X αναμένεται να είναι χαμηλότερη από την τιμή εκκίνησης του R2 στις Ηνωμένες Πολιτείες, που ανέρχεται στα 40.000 δολάρια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό