22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η Rivian θα λάβει κίνητρα ύψους 1,5 δισ. δολαρίων για το νέο της εργοστάσιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Rivian ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει ένα δεύτερο εργοστάσιο, το οποίο θα ανεγερθεί στην πολιτεία της Georgia των ΗΠΑ και μαζί με αυτό στο Illinois, θα κατασκευάζουν τα R1T και R1S, καθώς και τα επόμενα μοντέλα της.

H εταιρία θα επενδύσει 5 δισ. δολάρια για την κατασκευή του νέου της εργοστασίου και σήμερα έγινε γνωστό ότι η αμερικάνικη startup θα λάβει συνολικά 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρατικά και πολιτειακά κίνητρα και φορολογικές εκπτώσεις για το νέο της εργοστάσιο.

Αυτό είναι μακράν το μεγαλύτερο πακέτο κινήτρων που έχει προσφέρει ποτέ η πολιτεία της Georgia σε μια εταιρεία, με τον επίτροπο οικονομικής ανάπτυξης της πολιτείας, Pat Wilson, να περιγράφει το μέγεθος του πακέτου ως κατάλληλο για τη μεγαλύτερη μεμονωμένη βιομηχανική ανακοίνωση στην ιστορία της Georgia.

Το εργοστάσιο αναμένεται να απασχολεί περίπου 7.500 άτομα έως το 2028, με τον μέσο ετήσιο μισθό να είναι στα 56.000 δολάρια, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι θα λάβουν επίσης μετοχές της Rivian. Η πολιτεία και η εταιρία εκτιμούν ότι το νέο εργοστάσιο θα δημιουργήσει 7.978 επιπλέον έμμεσες θέσεις εργασίας. Αυτές οι 15.478 θέσεις εργασίας αναμένεται να παράγουν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια εισόδημα εργασίας ετησίως.
Οι εργασίες ανέγερσης του νέου εργοστασίου θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2022 και αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2024, και η ετήσια παραγωγική του δυνατότητα θα είναι 400.000 οχήματα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό