16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η Renault σε συνομιλίες με τη Nissan για την κατασκευή δύο SUV της στο Sunderland

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα Renault Kadjar και Captur, τα οποία μοιράζονται τις πλατφόρμες τους με τα Nissan Qashqai και Juke αντίστοιχα, κατασκευάζονται επί του παρόντος στην Ισπανία. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι δύο μάρκες επιδιώκουν να ενοποιήσουν την παραγωγή τους και να ενισχύσουν την παρουσία του εργοστασίου της ιαπωνικής εταιρίας στο Sunderland της Αγγλίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους Financial Times, η Nissan βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Renault για την κατασκευή των δύο SUV της γαλλικής μάρκας στο εργοστάσιό της ιαπωνικής εταιρίας στο Sunderland. Ο σημαντικός ανασχηματισμός που αναμένεται να κάνει η Nissan, θα την οδηγήσει στη μείωση της συνολικής παραγωγικής κατά 20% μέχρι το 2023, κλείνοντας το εργοστάσιο της στη Βαρκελώνη, το οποίο κατασκευάζει επαγγελματικά αυτοκίνητα. Σύμφωνα με αναφορές, αυτό το εργοστάσιο λειτουργεί σήμερα μόλις στο 30% της συνολικής της δυνατότητας.

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Renault στο Ηνωμένο Βασίλειο θα εξασφαλίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο του Sunderland, το μέλλον του οποίου ήταν αμφίβολο μετά την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ, με την Nissan να έχει προειδοποιήσει ότι οι δασμοί στις εξαγωγές στην ΕΕ θα το θέσουν σε κίνδυνο.

Αν γίνει πραγματικότητα το παραπάνω σενάριο, η κίνηση αυτή θα οδηγούσε επίσης στην αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ της Nissan και Renault, μιας σχέσης που φαινόταν τεταμένη μετά τη σύλληψη και την διαφυγή του πρώην επικεφαλής της συμμαχίας, Carlos Ghosn.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό