18.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η Renault γιορτάζει τα 30στά γενέθλια του Twingo!

Ειδήσεις Ελλάδα

Κι όμως, πέρασαν 30 χρόνια από την παρουσίαση της πρώτης γενιάς, του εμβληματικού αν μου επιτρέπεται, Renault Twingo. Του μοντέλου που έδωσε επιπλέον χρώμα και χαρακτήρα σε μία κατά τα άλλα… πεζή κατηγορία. Το Renault Twingo βασίστηκε σε ένα project που εξελίχθηκε την περίοδο που επικεφαλής σχεδιασμού στη γαλλική μάρκα ήταν ο Gaston Juchet ενώ ολοκληρώθηκε υπό την επίβλεψη του Patrick Le Quement που από την στιγμή που στρατολογήθκε από τον τότε πρόεδρο και CEO της εταιρίας, Raymond Levy, έφερε κάποιες επαναστατικές αλλαγές στο σχεδιαστικό τμήμα: απαίτησε την κατάργηση των εξωτερικών συνεργατών, τον διπλασιασμό των απασχολουμένων στο τμήμα και την πλήρη ανεξαρτητοποίηση των σχεδιαστών από τους μηχανικούς. Όλα αυτά, οδήγησαν στη δημιουργία του Renault Twingo, μεταξύ άλλων μοντέλων της ίδιας εποχής βεβαίως.

Το Twingo λοιπόν κλείνει 30 χρόνια ζωής και για να το γιορτάσει, η Renault συνεργάστηκε με την Sabine Marcelis, την τελευταία νικήτρια του Elle Deco International Designer of the Year και μίας εκ των πλέον επιδραστικών σχεδιαστριών παγκοσμίως. Το έργο της ήταν εύκολο, δεδομένου ότι μιλάμε για ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα οχήματα καθώς η πρώτη γενιά πούλησε πάνω από 2.6 εκατομμύρια αυτοκίνητα αλλά ταυτόχρονα δύσκολο καθώς πώς μπορείς να εφεύρεις ξανά ένα σύμβολο; Η Sabine Marcelis όμως, γνωστή για τις κομψές γραμμές της, την λατρεία της για το φως και την αριστοτεχνική χρήση νέων τεχνολογιών που επαναπροσδιορίζουν τι είναι εφικτό με τα διαθέσιμα υλικά.

Το project ξεκίνησε με την λεπτομερή εξερεύνηση του Twingo, των πλέον χαρακτηριστικών στοιχείων του όπως τα εμπρός φωτιστικά σώματα, της εμβληματικής σιλουέτας του και του διαμορφώσιμου εσωτερικού του με την εξαιρετική αίσθηση του χώρου και της φωτεινότητας. Έπειτα ακολούθησε ένα παιχνίδι με τις διαφάνειες και την αλληλεπίδραση των χρωμάτων και των υλικών, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι ένα Twingo όπως δεν το έχουμε ξαναδεί αλλά ταυτόχρονα, πιστό στην ουσία του αυθεντικού μοντέλου 30 χρόνια μετά την δημιουργία του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό