23.1 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Η Renault βάφτισε το νέο SUV της, “Symbioz”

Ειδήσεις Ελλάδα

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θα είναι η άνοιξη για την Renault. Η γαλλική μάρκα έχει ήδη προγραμματίσει το ντεμπούτο του ολοκαίνουριου “5” για την έκθεση της Γενεύης και όπως όλα δείχνουν, λίγο αργότερα θα αποκαλύψει στον κόσμο και το ολοκαίνουριο SUV της με όνομα “Symbioz”. Ένα μοντέλο που θα έρθει να καλύψει το κενό που υπάρχει ανάμεσα στο Captur και το Arkana. Ένα μοντέλο που με μήκος 4.41 μέτρα και βάρος που δεν θα υπερβαίνει τα 1.500 κιλά ακροβατεί ανάμεσα στο B και το C-segment και βάζει στο στόχαστρο ανταγωνιστικές προτάσεις όπως το Toyota C-HR που στην δεύτερη γενιά του, είναι ελάχιστα μικρότερο με το μήκος του να διαμορφώνεται στα 4.36 μέτρα.

Η επιλογή του ονόματος κάθε άλλο παρά τυχαία είναι καθώς το “Symbioz” είναι σχεδόν ομόηχο με την γαλλική λέξη “symbiose” που όπως καταλαβαίνεις, βασίζεται στην ελληνική λέξη “συμβίωση”. Παρόμοια είναι η λέξη και σε άλλες γλώσσες όπως τα Αγγλικά, τα Ισπανικά και τα Ιταλικά που σημαίνει ότι το όνομα θα είναι κατανοητό σε ένα ιδιαίτερα ευρύ κοινό. Η Renault δεν αποκαλύπτει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το νέο μοντέλο της αλλά δηλώνει ότι θα ενσωματώνει ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η εταιρία στον τομέα της τεχνολογίας τόσο με τη νέα γενιά της “Solarbay” πανοραμικής ηλιοροφής που χρησιμοποιεί την PDLC  τεχνολογία η οποία επιτρέπει την αλλαγή της διαπερατότητας του γυαλιού χωρίς την χρήση κάποιας επιπλέον, μηχανικής συσκευής όσο και με το E-Tech υβριδικό κινητήριο σύνολο με τους 145 ίππους που χαρίζει ακόμα περισσότερη οδηγική ευχαρίστηση και χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.

Να αναφέρουμε ωστόσο ότι το Symbioz που θα περάσει στην παραγωγή και θα λανσαριστεί στην αγορά δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το ομώνυμο πρωτότυπο – ένα χαμηλό, φαρδύ, αυτόνομο και αμιγώς ηλεκτρικό όχημα με πολύ διαφορετικό στιλ το οποίο είχε σκοπό να εξερευνήσει το μέλλον της κινητικότητας εστιάζοντας σε ένα ανθρωποκεντρικό οικοσύστημα… σύμφωνα με την Renault. Το Symbioz που θα δούμε σε λίγους μήνες στις εκθέσεις της εταιρίας θα προσφέρει άπλετους χώρους τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές τους, τονίζοντας τον οικογενειακό χαρακτήρα του αλλά θα είναι πολύ πιο προσγειωμένο. Σε αυτό το σημείο δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να μιλήσουμε για design, αρχιτεκτονικές, μηχανικά και τεχνολογία καθώς είναι προτιμότερο να αφήσουμε την ίδια την Renault να επεκταθεί σε αυτά τα θέματα όταν κρίνει ότι ο χρόνος είναι σωστός. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το επερχόμενο Symbioz θα είναι μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση σε μία πολύ δημοφιλή κατηγορία…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό