28.3 C
Athens
Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2024

Η Renault ανακυκλώνει τα παλιά φορτηγά της

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην συνεχιζόμενη προσπάθεια της να μειώσει τον αντίκτυπο που έχει η παραγωγή στο περιβάλλον δημιουργώντας μία κυκλική οικονομία αλλά και να προσφέρει στους καταναλωτές μία πιο προσιτή εναλλακτική, η Renault Trucks ανακοίνωσε τη δημιουργία του “Used Parts Factory” στο Bourg-en-Bresse και στο εργοστάσιο της στο Limoges με στόχο την ανακύκλωση των φορτηγών και την επαναχρησιμοποίηση των εξαρτημάτων και των πρώτων υλών που ανακτά από αυτά. Η δημιουργία του Used Parts Factory αποτελεί το επιστέγασμα μίας εκτενούς μελέτης που έγινε το 2020 από την Renault Trucks σε συνεργασία με την Indra Automotive Recycling και την ADEME, την γαλλική υπηρεσία περιβάλλοντος και διαχείρισης ενέργειας.

Τα φορτηγά της Renault Trucks είναι σχεδιασμένα εξαρχής να έχουν διάρκεια που υπερβαίνει τα 1.5 εκατομμύρια χιλιόμετρα αλλά κάποια στιγμή έρχεται το τέλος και πρέπει να αποσυρθούν. Αντί να πάνε λοιπόν σε κάποια μάντρα για να σαπίσουν ή να καταστραφούν, η Renault Trucks τα αποσυναρμολογεί στο Used Parts Factory. Οι μηχανικοί εκεί αφαιρούν όποια εξαρτήματα έχουν την δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης (κινητήρας, κιβώτιο ταχυτήτων, καμπίνα, δεξαμενές καυσίμου, προφυλακτήρες κ.ά.) και στέλνουν ότι… περισσεύει για ανακύκλωση. Οτιδήποτε μεταλλικό για παράδειγμα, θα κοπεί και θα σταλεί στο πλησιέστερο χυτήριο ώστε να δημιουργηθεί νέο μέταλλο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή νέων οχημάτων.

Τα εξαρτήματα που βρίσκονται σε κατάσταση επαναχρησιμοποίησης θα ελεγχθούν, θα καθαριστούν και θα μαρκαριστούν ώστε να είναι εύκολος ο εντοπισμός τους στο μέλλον και θα σταλούν σε ένα κοντινό κατάστημα ανταλλακτικών της Renault Trucks. Η συσκευασία τους θα αναγράφει “Used Parts by Renault Trucks” και θα είναι διαθέσιμα στους αντιπροσώπους μέσω της online αγοράς ανταλλακτικών που λειτουργεί ο κατασκευαστής με την αξία τους να είναι κατά μέσο όρο 50-60% χαμηλότερη σε σύγκριση με το αντίστοιχο καινούριο εξάρτημα. Θα καλύπτονται όμως με εργοστασιακή εγγύηση. Με ένα σμπάρο… τρία τρυγόνια για την γαλλική εταιρία που κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την κλιματική ουδετερότητα, προσφέρει μία λύση στις ελλείψεις που αναμφίβολα υπάρχουν στην αγορά και παρέχει στους πελάτες της μία αξιόπιστη και προσιτή λύση όσον αφορά στα ανταλλακτικά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό