18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Porsche Taycan “δεν βλέπει” τον ανταγωνισμό στο ‘Ring!

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί τα ρεκόρ στην περιβόητη πίστα του Nurburgring να έχουν χάσει σημαντικό μέρος της αίγλης τους καθώς το ενδιαφέρον του κόσμου έχει στραφεί σε άλλους τομείς, αλλά ένα ρεκόρ παραμένει ρεκόρ ανεξαρτήτως εποχής και εν προκειμένω, είδους κινητήριου συνόλου. Με αυτόν τον πρόλογο λοιπόν, ο χρόνος που κατάφερε μία “pre-series” όπως δηλώνει η Porsche, Taycan είναι πέρα για πέρα εντυπωσιακός καθώς δεν υπάρχουν πάρα πολλά αυτοκίνητα που να μπορούν να σταματήσουν τα χρονόμετρα σε 7 λεπτά και 7.55 δευτερόλεπτα.
Με αυτόν τον χρόνο, η Taycan έγινε το ταχύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Porsche σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ της κατά 26 δευτερόλεπτα και πλησιάζοντας επικίνδυνα την εξωφρενικά ακριβή, εξωφρενικά ισχυρή και εξωφρενικά exclusive Rimac Nevera αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι η ωμή δύναμη δεν είναι το παν. Αυτό που κάνει τον χρόνο ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο οδηγός της Taycan, Lars Kern, πέτυχε μία σχεδόν πανομοιότυπη επίδοση σε μία ολόκληρη σειρά γύρων που σημαίνει ότι το ηλεκτρικό sedan προσφέρει εκτός από κορυφαίες επιδόσεις και επαναληψιμότητα σε αυτές τις επιδόσεις – κάτι που σε καμία περίπτωση δεν είναι δεδομένο όχι μόνο όταν η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την ηλεκτροκίνηση αλλά στον χώρο των σπορ μοντέλων γενικότερα.

Η Porsche δεν αποκαλύπτει πολλές πληροφορίες για την Taycan προ-παραγωγής που χρησιμοποιήθηκε στην συγκεκριμένη προσπάθεια αλλά οι εικόνες που έχουμε στη διάθεση μας δείχνουν νέους προφυλακτήρες, ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, επιπλέον πτερύγια και μία τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος ενώ οι πανέμορφες ζάντες ελαφρού κράματος 21 ιντσών ντύνονται με ελαστικά Pirelli P Zero Corsa. Αυτά που δεν φαίνονται είναι το σημαντικά αναβαθμισμένο σύστημα ελέγχου της Porsche και το σημαντικά ισχυρότερο κινητήριο σύνολο που αν επαληθευτούν οι φήμες, θα χτυπάει την πόρτα στα 1.000 άλογα – αν όχι σταθερά σε κάποιο ακραίο mode, αν μη τι άλλου για σύντομο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, η Porsche μας αρνείται το πλήρες onboard του ρεκόρ αλλά ταυτόχρονα, υπόσχεται ότι θα το δημοσιεύσει στα μέσα του Μαρτίου, οπότε έχουμε και μία πιθανή ημερομηνία για την επίσημη πρεμιέρα του ανανεωμένο μοντέλου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό