17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Porsche παρουσιάζει την τρίτη E-Hybrid έκδοση της Cayenne

Ειδήσεις Ελλάδα

Ήδη από το λανσάρισμα της στην αγορά η ανανεωμένη Porsche Cayenne ήταν διαθέσιμη στην plug-in υβριδική “E-Hybrid” έκδοση αποδεικνύοντας ότι ο εξηλεκτρισμός… ταιριάζει στο μεγάλο SUV της γερμανικής εταιρίας. Λίγους μήνες αργότερα, η Porsche έδειξε πόση σημασία έχει γι’ αυτήν η συγκεκριμένη τεχνολογία προσθέτοντας στην γκάμα την κορυφαία “Turbo E-Hybrid” των 739 ίππων και τώρα φέρνει την “S E-Hybrid” ως την τρίτη, πιο ισορροπημένη εναλλακτική, η οποία φυσικά θα είναι διαθέσιμη τόσο στην SUV όσο και στην SUV Coupe εκδοχή της Cayenne προσφέροντας επιδόσεις και πρακτικότητα με αναβαθμισμένη ηλεκτρική αυτονομία και μικρότερους χρόνους φόρτισης.

Στην καρδιά του plug-in υβριδικού κινητήριου συνόλου βρίσκεται ο 3-λιτρος, υπερτροφοδοτούμενος V6 που είναι ικανός για 353 άλογα και συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 176 ίππων. Συνδυαστικά λοιπόν, το σύστημα παράγει 519 ίππους και 750 Nm ροπής και είναι σε θέση να επιταχύνει το μεγάλο SUV στα 100 km/h σε μόλις 4.7 δευτερόλεπτα και εν συνεχεία, μέχρι την μέγιστη ταχύτητα των 263 km/h. Η standard ρυθμιζόμενη αερανάρτηση δύο θαλάμων και δύο βαλβίδων της Cayenne S E-Hybrid συνεισφέρει στον συνδυασμό της αυξημένης απόδοσης και της μεγαλύτερης οδηγικής άνεσης επιτρέποντας ένα ευρύτερο φάσμα ρυθμίσεων ενώ δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το γεγονός ότι η μπαταρία των 25.9 kWh είναι αρκετή για έως και 90 χιλιόμετρα κίνησης μηδενικών εκπομπών σε αστικές συνθήκες. Όταν το φορτίο εξαντληθεί δε, ο ενσωματωμένος AC φορτιστής 11 kW χρειάζεται μόλις 2.5 ώρες σε μία κατάλληλη πηγή ενέργειας για να φορτίσει πλήρως την Cayenne S E-Hybrid.

Όσον αφορά στην αισθητική της νέας έκδοσης, αυτή “κουμπώνει” αρμονικά με την υπόλοιπη γκάμα χάρη στις ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών της Cayenne S και τις δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω μέρος. Ως SUV, η Cayenne S E-Hybrid εξοπλίζεται με το “Silver” εξωτερικό πακέτο και ως Coupe με το “Black” ενώ την εμφάνιση, την ασφάλεια και την άνεση αναβαθμίζουν τα standard matrix LED φωτιστικά σώματα (προαιρετικά διαθέσιμα τα HD matrix LED). Ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός επεκτείνεται και στην καμπίνα με τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, το Sport Chrono πακέτο καθώς και το Diamar εσωτερικό πακέτο στην “Silvershade” απόχρωση. Σύμφωνα με την Porsche, η Cayenne S E-Hybrid είναι ήδη διαθέσιμη προς παραγγελία και οι πρώτες παραδόσεις είναι προγραμματισμένες για τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό