26.5 C
Athens
Τρίτη, 4 Ιουνίου, 2024

Η Porsche αποκαλύπτει το… σαλόνι της νέας Panamera

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις 24 Νοεμβρίου η Porsche θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της 3ης γενιάς της Panamera. Μίας Panamera που αναμένεται να είναι εξέλιξη, εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση των γνωστών χαρακτηριστικών του μεγάλου, πολυτελούς fastback με μία ισχυρή ένεση τεχνολογίας όπως φαίνεται ήδη από την καμπίνα που φαίνεται πως δανείζεται το οδηγοκεντρικό “Porsche Driver Experience” concept ελέγχου που είδαμε για πρώτη φορά στην Taycan. Με πιο απλά λόγια, η καμπίνα της νέας Panamera ξεχωρίζει αμέσως από αυτήν του μοντέλου που αντικαθίσταται και δεν είναι μονάχα οι οθόνες που το επιτυγχάνουν αυτό.

Ναι, μπροστά από τον οδηγό υπάρχει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων που φιλοξενείται σε μία κυρτή οθόνη 12.6 ιντσών. Ναι, στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μία επιβλητική οθόνη αφής 12.3 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης και ναι, προαιρετικά προσφέρεται και μία επιπλέον οθόνη 10.9 ιντσών για την πλευρά του συνοδηγού ενώ επίσης προαιρετικά, είναι διαθέσιμο και ένα σύστημα head-up display που φέρνει τις απαραίτητες πληροφορίες απευθείας στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Η πιο θεμελιώδης αλλαγή από την προηγούμενη γενιά σε αυτήν όμως, έχει να κάνει με τον έλεγχο, ο οποίος τοποθετείται στα χέρια ή τέλος πάντων, όσο το δυνατόν πλησιέστερα στα χέρια του οδηγού.

Αυτός έχει τον επιλογέα που επιτρέπει την παραμετροποίηση του πίνακα οργάνων και το περιστροφικό χειριστήριο για τα διαθέσιμα modes οδήγησης στο τιμόνι ενώ και ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων έχει μεταφερθεί από την κεντρική κονσόλα, δίπλα από το τιμόνι και ανάμεσα στον πίνακα οργάνων και την οθόνη του συστήματος infotainment. Έτσι, δημιουργείται χώρος για ένα κομψό πάνελ όπου φιλοξενούνται τα (φυσικά και αφής) χειριστήρια του συστήματος κλιματισμού ενώ άξιοι αναφοράς είναι και οι νέοι αεραγωγοί, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και απαλλαγμένοι από εσωτερικά πτερύγια για την κατεύθυνση του αέρα στα σημεία που επιλέγουν οι επιβάτες! Από το… πακέτο της νέας Porsche Panamera δεν θα μπορούσε να λείπει ούτε η πολυτέλεια με νέα υλικά κορυφαίας ποιότητας και σχεδιαστικά στοιχεία που προσδίδουν ξεχωριστό χαρακτήρα όπως κάποιες ενδιαφέρουσες διχρωμίες. Το design συμπληρώνεται από ασορτί διακοσμητικά ενώ για πρώτη φορά, η γερμανική εταιρία προσφέρει “leather-free” εξοπλισμό στην Panamera με ιδιαίτερα σπορ υλικά όπως ο συνδυασμός του Race-Tex και του υφάσματος Pepita.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό