20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Pininfarina τιμά τον Nino Farina με 5 ειδικά Battista!

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν γνωρίζω αν το έχεις συνειδητοποιήσει αλλά το Pininfarina Battista συμπληρώνει ήδη 4 χρόνια στην αγορά. Το αμιγώς ηλεκτρικό hypercar παρουσιάστηκε το 2019 αλλά έπρεπε να περάσουν 3 χρόνια για να κυκλοφορήσει η τελική έκδοση παραγωγής και ένας χρόνος επιπλέον για να δούμε την πρώτη ειδική έκδοση. Μία έκδοση που σχεδιάστηκε για να γιορτάσει και να τιμήσει την ζωή και την καριέρα του Giuseppe “Nino” Farina – του πρώτου Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1 που κατέκτησε τον τίτλο του το 1950 πίσω από το τιμόνι μίας Alfa Romeo. Για την ιστορία, ο θείος του Nino Farina ήταν ο Battista Farina, ιδρυτής της Pininfarina και ο άνθρωπος για τον οποίο το Pininfarina Battista ονομάστηκε έτσι.

Η ειδική έκδοση του ηλεκτρικού hypercar λοιπόν ξεχωρίζει χάρη στο ειδικό πακέτο που ξεκινά με το εντυπωσιακό “Rosso Nino” χρώμα με τις λεπτομέρειες σε “Bianco Sestriere” και “Icona Blu”. Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται επίσης με το Furiosa Pack που περιλαμβάνει ένα πιο επιθετικό αεροδυναμικό bodykit κατασκευασμένο από ανθρακονήματα αλλά και το Exterior Jewellery Pack που προσθέτει στοιχεία σε γυαλισμένο αλουμίνιο, μαύρες δαγκάνες για το σύστημα πέδησης και τις εντυπωσιακές, σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος σε “Satin Gold” φινίρισμα.

Το ίδιο μοτίβο συνεχίζεται και στην καμπίνα, όπου αρχικά, την παράσταση κλέβουν τα bucket καθίσματα: του οδηγού έχει επενδυθεί με μαύρη Alcantara ενώ του συνοδηγού με μπεζ αλλά και τα δύο διαθέτουν μπλε ζώνες ασφαλείας, κόκκινες πλάτες και μπλε-κόκκινες ραφές. Κατά τα άλλα, κυριαρχούν τα ανθρακονήματα και το αλουμίνιο ενώ κάθε ένα από τα πέντε Battista “Nino Farina” τιμά μία συγκεκριμένη στιγμή στην καριέρα του οδηγού και κατά συνέπεια, διαθέτει μία ξεχωριστή πλακέτα στα μαρσπιέ. Με λίγα λόγια, κανένα δεν θα είναι απολύτως ίδιο με κάποιο άλλο.

Η ιταλική εταιρία δεν προχώρησε σε καμία αλλαγή στο αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο της Rimac που αποτελείται από 4 ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 1.900 ίππων και 2.340 Nm ροπής και μία μπαταρία 120 kWh. Δεν χρειάζεται καμία αλλαγή άλλωστε αφού ήδη εξασφαλίζει απόκοσμες επιδόσεις που πιστοποιήθηκαν με μία σειρά ρεκόρ τον Νοέμβριο του 2022. Όπως είπαμε, η Pininfarina θα κατασκευάσει 5 “Nino Farina” αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσο θα κοστίζει η κάθε μία από αυτές δεδομένου ότι ακόμα και η… βασική έκδοση ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια δολάρια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι θεατές του φετινού Goodwood Festival of Speed θα έχουν την ευκαιρία να δούνε το όχημα από κοντά όχι μόνο ως στατικό έκθεμα αλλά και στην θρυλική ανάβαση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό