16.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η OpenAI ανακοίνωσε το ChatGPT Turbo

Ειδήσεις Ελλάδα

Η OpenAI ανακοίνωσε σήμερα το καινούργιο, πιο ισχυρό μοντέλο δημιουργίας κειμένου που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη GPT-4 Turbo, ενώ αποκάλυψε μία νέα επιλογή που θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν προσαρμοσμένες εκδόσεις του ChatGPT chatbot. 

Γνωστά ως GPTs, τα εργαλεία θα μπορούν να προσαρμοσθούν χρησιμοποιώντας απλά αγγλικά για περιπτώσεις όπως η διδασκαλία ενός παιδιού στα μαθηματικά, η δημιουργία ενός ταξιδιωτικού οδηγού ή ο σχεδιασμός ενός ιστότοπου.

Το ChatGPT, που έσπασε τα ρεκόρ ως μια από τις γρηγορότερα αναπτυσσόμενες εφαρμογές στην ιστορία, έχει πλέον περίπου 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες την εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε η OpenAI. 

Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης που υποστηρίζεται από τη Microsoft δήλωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα GPT Store τις επόμενες εβδομάδες. Το λανσάρισμα app store έρχεται ακριβώς ένα χρόνο μετά το δημόσιο ντεμπούτο του ChatGPT, απηχώντας την απόφαση της Apple να λανσάρει το iOS App Store ένα χρόνο μετά το iPhone.

Η Open AI, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, παρουσίασε το ChatGPT τον Νοέμβριο 2022 και έκτοτε το ενδιαφέρον του κοινού σε όλο τον κόσμο αυξάνεται σταδιακά. Το πειραματικό διαδικτυακό εργαλείο μπορεί –σαν να είναι άνθρωπος ειδικός– να απαντήσει πειστικά σε διάφορες ερωτήσεις, να γράψει κείμενα επί παντός του επιστητού (κατάλληλα για δημοσίευση ακόμη και σε επιστημονικά περιοδικά), να γράψει ποιήματα και τραγούδια κ.ά. Η ικανότητά του οφείλεται στο ότι αντλεί πληθώρα πληροφοριών από το ίντερνετ, τις οποίες μετά επεξεργάζεται και συνδυάζει, μιμούμενο το στιλ ενός γιατρού, ενός δημοσιογράφου, ενός φοιτητή, ενός ροκ σταρ κ.ά.

Mε πληροφορίες από FT, Νew York Times

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό