17.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Nissan επιταχύνει το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της.

Ειδήσεις Ελλάδα

Με νέα ορμή από τον επαναπροσδιορισμό της θέσης της στη Συμμαχία με τις Renault-Mitsubishi και τα νέα δεδομένα που δείχνουν την ανταπόκριση του κόσμου στα εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα, η Nissan ανακοίνωσε την επιτάχυνση του προγράμματος “Ambition 2030” και την ενίσχυση των προσπαθειών της στον τομέα του εξηλεκτρισμού. Το πλάνο που ανακοινώθηκε το 2021 προέβλεπε 23 εξηλεκτρισμένα και 15 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το τέλος της δεκαετίας αλλά στην αναβαθμισμένη εκδοχή του, τα πρώτα έχουν γίνει 27 και τα αμιγώς ηλεκτρικά 19 ώστε να καλυφθούν “οι ανάγκες των μεμονωμένων αγορών, να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της εξέλιξης και της παραγωγής παγκοσμίως”.

Τώρα, η Nissan περιμένει πως το 98% των συνολικών πωλήσεων της στην Ευρώπη θα προέρχεται από εξηλεκτρισμένα ή αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2026 (από το 75% που είτε τεθεί ως στόχος το 2021) ενώ για τις παγκόσμιες πωλήσεις, το αντίστοιχο ποσοστό αυξάνεται από το 40, στο 44% καθώς οι προβλέψεις της ιαπωνικής εταιρίας για αγορές όπως της Κίνας, των Η.Π.Α. αλλά και της Ιαπωνίας, είναι αρκετά πιο συντηρητικές παρά την αύξηση που παρατηρείται παγκοσμίως στην ζήτηση οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων. Συγκεκριμένα, ο στόχος για την εγχώρια αγορά διαμορφώνεται πλέον στο 58% (από 55%) και για την Κίνα στο 35% (από 40%) ενώ για τις Η.Π.Α. η Nissan θέλει το 40% των πωλήσεων της να προέρχεται από αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030.

Παράλληλα, η Nissan ανακοίνωσε ότι θέλει να βελτιώσει περαιτέρω την εμπειρία που προσφέρει στους πελάτες της μέσω εξατομικευμένων υπηρεσιών. Γι’ αυτόν τον λόγο, η στρατηγική “Connected Car Service” θα εμπλουτιστεί πέραν του εμπλουτισμένου on-board περιεχομένου ώστε να περιλαμβάνει και on-demand λειτουργίες που θα καλύπτουν διάφορες ανάγκες του πελάτη. Με πιο απλά λόγια, η Nissan θα επενδύσει περαιτέρω στο λογισμικό των αυτοκινήτων της, είτε αυτό σημαίνει διεπαφή χρήστη είτε προσφερόμενες υπηρεσίες, όπως έχουμε ήδη δει στο Nissan Ariya και θα δούμε στο προσεχές μέλλον σε επιπλέον core μοντέλα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό