24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Nikola Motor φαίνεται ότι κερδίζει τη μήνυση κατά της Tesla για το Semi

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον Μάιο του 2016 η Nikola Motor έδωσε τις πρώτες φωτογραφίες αλλά και τις βλέψεις της για το φορτηγό που σκοπεύει να βγάλει στην αγορά, για να ακολουθήσει η Tesla το Νοέμβριο του 2017, όταν παρουσίασε το δικό της ηλεκτρικό φορτηγό, το Semi.

Πριν ακριβώς δύο χρόνια, η πρώτη κατέθεσε αγωγή, υποστηρίζοντας πως η δεύτερη της έκλεψε κάποιες ιδέες, ζητώντας αποζημίωση 2 δις δολαρίων. Η Nikola Motor ισχυρίζεται ότι ο σχεδιασμός του Semi είναι παράνομα εμπνευσμένος από το ηλεκτρικό φορτηγό που αποκάλυψε το 2016. Πιο συγκεκριμένα, η Nikola ισχυρίζεται ότι έστειλε το 2017 μια επιστολή στην εταιρεία του Elon Musk, ζητώντας την αναθεώρηση του σχεδιασμού του παρμπρίζ, της πόρτας μεσαίας εισόδου και του σώματος του Semi.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τη Nikola Motor η υποτιθέμενη αντιγραφή του σχεδιασμού του Semi δημιούργησε σύγχυση στην αγορά μεταξύ των δύο φορτηγών, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα η Nikola να χάσει επενδύσεις και αγοραστές. Συνεχίζοντας, η ανακοίνωση της εταιρίας γίνεται ακόμα πιο επικριτική, τονίζοντας:
Η Tesla αντιμετώπισε προβλήματα με τις μπαταρίες της, που προκάλεσαν φωτιές στα αυτοκίνητα της, ενώ και τα χαρακτηριστικά της αυτόνομης οδήγησης προκαλούν θανατηφόρα ατυχήματα. Εάν προκύψουν αυτά τα προβλήματα και στο Tesla Semi, η αγορά θα αποδώσει αυτά τα προβλήματα στη Nikola λόγω των ομοιότητας μεταξύ των δύο φορτηγών. Οι πελάτες θα αποδώσουν επίσης τους περιορισμούς του Tesla Semi (αυτονομία και χρόνος φόρτισης) στη Nikola, γεγονός που θα κάνει το προϊόν της Nikola λιγότερο ελκυστικό για τους πελάτες.

Δυστυχώς για τη Nikola, είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθούν περιπτώσεις που επικεντρώνονται στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τον σχεδιασμό. Αυτό τονίστηκε ιδιαίτερα τον Αύγουστο του 2018, όταν το γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ κατοχύρωσε στην Tesla μερικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας για το Semi, που στην πραγματικότητα είχαν ως αναφορά το Nikola One, πράγμα που σήμαινε ότι ο εξεταστής θεώρησε το σχέδιο του Tesla Semi ως μοναδικό. Για να κερδίσει η Nikola την υπόθεσή της εναντίον της Tesla, θα πρέπει να αποδείξει ότι ο εξεταστής των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας του γραφείου των ΗΠΑ έκανε λάθος, όταν συνέκρινε τα σχέδια του Semi και του One, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να αμφισβητηθεί.

Ωστόσο, τα πρόσφατα tweets του διευθύνοντα συμβούλου της Nikola, Trevor Milton δείχνουν πως η εταιρία του έχει πιθανότητες να κερδίσει την αγωγή εναντίον της Tesla. Όπως φαίνεται, η Tesla υπέβαλε αίτημα στο συμβούλιο προσφυγών των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας τον Σεπτέμβριο του 2019, ζητώντας επανεξέταση ώστε να ακυρωθεί το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Nikola για το φορτηγό της. Αυτό το αίτημα φαίνεται να απορρίφθηκε, κάτι που ίσως είναι μια μικρή νίκη για τη Nikola, αλλά αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί την Tesla.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό