19.2 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Η Mitsubishi δέχεται την βοήθεια της Ampere για ένα νέο, ηλεκτρικό SUV

Ειδήσεις Ελλάδα

Το γεγονός ότι η Mitsubishi βρίσκεται σε δυσχερή θέση στην Ευρώπη δεν είναι κάποιο μυστικό. Πάρε για παράδειγμα την χώρα μας, όπου σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της ιαπωνικής εταιρίας μονάχα δύο μοντέλα είναι διαθέσιμα: το Eclipse Cross και το Space Star. Τουλάχιστον το πρώτο είναι εξηλεκτρισμένο… Τουλάχιστον, το γερμανικό site δείχνει ολόκληρη την γκάμα της που γεφυρώνει το κενό από το Space Star των σχεδόν €12.000 μέχρι το Eclipse Cross των €34.000 με το Colt που δεν είναι κάτι άλλο πέρα από ένα rebadged Renault Clio και το ASX που δεν είναι κάτι άλλο πέρα από ένα rebadged Renault Captur.
Ακόμα κι έτσι όμως, οι πωλήσεις της Mitsubishi κατά τους πρώτους 9 μήνες του 2023 παρουσιάζουν πτώση της τάξης του 28% σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι (μόλις 29.854 αυτοκίνητα) ενώ δεν γίνεται να παραβλέψουμε το γεγονός ότι η ιαπωνική μάρκα δεν προσφέρει κάποιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Αυτό σίγουρα δεν θα εκτόξευε μαγικά τις πωλήσεις σε εξαψήφια νούμερα αλλά αν μη τι άλλου θα την τοποθετούσε στον χάρτη μίας αγοράς που διαμορφώνεται ακόμα. Όπως όλα δείχνουν όμως, η Mitsubishi δεν θα είναι αναγκασμένη να πορεύεται σε αυτόν τον δύσκολο κόσμο χωρίς ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην ευρωπαϊκή γκάμα της.

Η εταιρία θα βασιστεί στην Συμμαχία ώστε να αποκτήσει ένα ηλεκτρικό SUV, έπειτα από μία επένδυση ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ στην Ampere, τη νέα εταιρία του Renault Group που θα εστιάζει στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το EV της Mitsubishi θα κάνει χρήση της CMF-EV αρχιτεκτονικής (που μετονομάζεται πλέον σε AmpR Medium) αν και περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθουμε κάποια στιγμή εντός το 2024. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η Mitsubishi θα ακολουθήσει την γνωστή και δοκιμασμένη τακτική του badge-engineering ή αν θα φτιάξει τον δικό της δρόμο με ένα μοντέλο σχεδιασμένο και εξελιγμένο από την ίδια – ακόμα και αν το κατασκευάζει η Ampere γι’ αυτήν! Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι όταν με το καλό παρουσιαστεί το ηλεκτρικό SUV της Mitsubishi, δεν θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της καθώς η ιαπωνική εταιρία είχε πρωτοπορήσει το 2010 όταν λάνσαρε το i-MiEV στοχεύοντας στην δημοφιλή τώρα, κατηγορία της προσωπικής κινητικότητας. Γι’ αυτό λένε ότι το timing είναι τα πάντα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό