29.2 C
Athens
Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

Η Mini γιορτάζει 1.000.000 νέα… Mini

Ειδήσεις Ελλάδα

Ήταν το 1959 όταν ο Sir Άλεκ Ισηγόνης έγραφε το όνομα του με χρυσά γράμματα στα βιβλία της ιστορίας με το αυθεντικό Mini. Η σύγχρονη εκδοχή του 3-θυρου Mini που παρουσιάστηκε το 2013 απομακρύνθηκε λίγο από την φιλοσοφία του αυθεντικού αλλά έως έναν βαθμό αυτό ήταν αναγκαστικό καθώς άλλαξαν οι απαιτήσεις της εποχής. Όπως και να έχει, πιστό ή μη στο αυθεντικό, το “νέο” Mini κυκλοφορεί από το 2014 τώρα, εν έτη 2023 έχει την τιμή να αναφέρει ότι το 1.000.000-στο παράδειγμα κύλισε τις ρόδες του στην γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της εταιρίας στην Οξφόρδη – την ίδια χρονιά που το εργοστάσιο γιορτάζει την 110η επέτειο του μάλιστα!

Το 3θυρο Mini είναι το αυθεντικό όχημα στην κατηγορία των πολυτελών μικρών αυτοκινήτων. Οι φίλοι του Mini έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε πολυάριθμες εκδόσεις από τότε που ξεκίνησε η παραγωγή του αδιαφιλονίκητου Βρετανικού μοντέλου. Από το Mini One First με τους 75 ίππους (55 kW) μέχρι το ισχυρότερο Mini Cooper με τους 136 ίππους (100 kW) και τα εμπνευσμένα από το μηχανοκίνητο αθλητισμό μοντέλα Mini John Cooper Works, το 3θυρο Mini εντυπωσιάζει με τη συναρπαστική ευελιξία του και αποτελεί το πρότυπο για τα σύγχρονα μικρά και compact αυτοκίνητα. Από την αρχή δε, το 3θυρο Mini ήταν διαθέσιμο με κινητήρα diesel ή βενζίνης, ενώ από το 2020 το εξαιρετικά επιτυχημένο Mini Cooper SE αποτελεί σύμβολο της ηλεκτρικής αίσθησης go-kart. Σε μία σύμπτωση με εξαιρετικό συμβολισμό, το εκατομμυριοστό όχημα είναι ένα ηλεκτρικό μοντέλο και θα παραδοθεί στον Καναδά σε χρώμα British Racing Green. Πέρυσι, η Mini κατέγραψε σημαντική αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτροκίνητων μοντέλων, με ένα στα πέντε μοντέλα Mini να είναι πλέον ηλεκτρικό.

Η επόμενη γενιά μοντέλων της οικογένειας MINI θα ξεκινήσει επίσης με το 3θυρο Mini. Η νέα έκδοση του μοντέλου είναι εξαρχής προσανατολισμένη στην ηλεκτρική διασκεδαστική οδήγηση και διαθέτει όλα τα εφόδια για να εμπνεύσει τόσο την ευελιξία όσο και τη δημιουργική χρήση του χώρου που αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο της Mini. Εκτός από την έξοχη αίσθηση go-kart για τους φίλους της Mini, το νέο 3θυρο Mini εστιάζει επίσης στην ελαχιστοποίηση του οικολογικού του αποτυπώματος. Με αυτόν τον τρόπο, η Mini εξελίσσει με συνέπεια την ιδέα της αστικής διασκεδαστικής οδήγησης που γνωρίζει επιτυχία πάνω  από 60 χρόνια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό