24.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Η Microsoft αφαιρεί το WordPad από το Windows OS μετά από 28 χρόνια

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά από 28 χρόνια, η Microsoft αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να πέσει η αυλαία για τη δημοφιλή εφαρμογή WordPad από το λειτουργικό σύστημα Windows. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει πάψει να αναπτύσσει την εφαρμογή, δεν θα προσθέσει νέα χαρακτηριστικά ή άλλου τύπου ενημερώσεις, ενώ σε κάποιο από τα μελλοντικά Windows Updates θα αφαιρεθεί ολοκληρωτικά από το σύστημα.

Το WordPad είχε πρωτοεμφανιστεί το 1995 ως ο διάδοχος του Microsoft Write και από τότε αποτελούσε μια πολύ basic εφαρμογή για να συντάσσεις κείμενα, σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιούσες το Word ή άλλον text editor. Εδώ και χρόνια, όμως, υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές είτε online είτε ως αυτόνομες δωρεάν εφαρμογές που κατέστησαν την ύπαρξη του WordPad περιττή.

Η Microsoft παροτρύνει τους χρήστες να χρησιμοποιούν το Word για αρχεία τύπου .doc και .rtf, ή το Windows Notepad για εντελώς απλά έγγραφα σε .txt format. Το τελευταίο αναβαθμίστηκε πρόσφατα με την προσθήκη καρτελών και λειτουργία αυτόματης αποθήκευσης.

Εξάλλου, η Microsoft αφαίρεσε πρόσφατα την ψηφιακή βοηθό Cortana και σύντομα θα αφαιρέσει τα MSDT (Microsoft Support Diagnostic Tool) και τα παλιότερα πρωτόκολλα TLS (Transport Layer Security).

[Microsoft]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό