16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η MG ετοιμάζει ένα μικρό, προσιτό ηλεκτρικό

Ειδήσεις Ελλάδα

Η MG απουσίαζε για πολλά χρόνια από την ευρωπαϊκή αγορά αλλά με την επιστροφή της έχει ήδη αρχίσει να καθιερώνεται ως μία υπολογίσιμη δύναμη προσφέροντας όχι μόνο φθηνά αυτοκίνητα αλλά πραγματικό value-for-money. Ο κόσμος από την πλευρά του το αναγνωρίζει και επιβραβεύει την εταιρία έμπρακτα και αυτή η εμπιστοσύνη αποτυπώνεται στις πωλήσεις αλλά η MG δεν έχει χρόνο για να κοντοσταθεί και να απολαύσει την επιτυχία της καθώς πρέπει να κινηθεί προς τον επόμενο στόχο και όπως όλα δείχνουν, αυτός είναι να καθιερωθεί στην κατηγορία των μικρών ηλεκτρικών λανσάροντας ένα μοντέλο με μήκος που δεν θα υπερβαίνει τα 4 μέτρα και η τιμή του δεν θα ξεπερνά κατά πολύ τις €20.000.
Αυτό σημαίνει ότι θα είναι μικρότερο τόσο από το αμιγώς ηλεκτρικό MG4 όσο και από το ολοκαίνουριο αλλά υβριδικό MG3, οπότε δεν αποκλείεται για το νέο μοντέλο να ονομαστεί MG2. Το θέμα είναι πότε θα κυκλοφορήσει και αν αληθεύουν οι φήμες και οι πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και σε λιγότερο από 2 χρόνια, δηλαδή μέχρι τα τέλη του 2026.

“Πιστεύω ότι είναι μία περιοχή που κανείς δεν έχει εκμεταλλευτεί πετυχημένα ακόμα επειδή εστιάζουν στα μεγαλύτερα μοντέλα όπου μπορούν να χρεώσουν περισσότερα για  τους ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν.
Αλλά νομίζω ότι είναι μία τεράστια ευκαιρία για κάποιον που μπορεί να φτάσει σε ένα 4-μετρο ηλεκτρικό για περίπου €20.000. Νομίζω ότι όποιος μπορεί να το κάνει με αξιοπρεπή αυτονομία γι’ αυτά τα χρήματα θα σαρώσει και γιατί αυτός ο κάποιος να μην είμαστε εμείς;”
Δήλωσε ο επικεφαλής προϊόντων και προγραμματισμού της MG, Da Allison, στο περιθώριο της έκθεσης της Γενεύης όπου η εταιρία πραγματοποίησε την πρεμιέρα του εντυπωσιακού MG3. Το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας επανέλαβε ότι ενώ η εξέλιξη ενός νέου προϊόντος είναι μία χρονοβόρα υπόθεση, αυτός είναι πεπεισμένος ότι η MG μπορεί να ανταπεξέλθει και να φτάσει σε ένα μοντέλο το οποίο θα πληροί τα κριτήρια ποιότητας, επιδόσεων και χαρακτηριστικών της εταιρίας χωρίς να θυσιάζει εξίσου βασικά στοιχεία όπως η αξιοπιστία. Κι όλα αυτά με δεδομένο ότι ένα μικρό, αμιγώς ηλεκτρικό hatchback θα σχεδιαστεί και θα εξελιχθεί ειδικά για την ευρωπαϊκή αγορά καθώς αυτού του είδους τα προϊόντα δεν είναι πουθενά περισσότερο δημοφιλή από την Ευρώπη. Με την πορεία της αγγλικής εταιρίας στην πιο πρόσφατη ιστορία της, πραγματικά ανυπομονούμε να δούμε τι μπορεί να κάνει και σε μία κατηγορία μικρότερη του MG 4!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό