18.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η Meta υπενθυμίζει στους εφήβους ότι είναι ώρα για ύπνο με τα nighttime nudges

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Meta έχει παρουσιάσει αρκετές νέες λειτουργίες ειδικά σχεδιασμένες για εφήβους που χρησιμοποιούν εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Instagram και το Messenger. Από εργαλεία γονικής εποπτείας μέχρι περισσότερες λειτουργίες προστασίας της ιδιωτικής ζωής, η Meta προσπαθεί να περιορίσει την πρόσβαση των εφήβων σε ανεπιθύμητες αλληλεπιδράσεις και περιεχόμενο στις πλατφόρμες της.

Τώρα, η εταιρεία ανακοινώνει ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό που δεν θα περιορίζει την πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο, αλλά θα υπενθυμίζει στους εφήβους ότι είναι ώρα να … πάνε για ύπνο. Η νέα λειτουργία, που ονομάστηκε nighttime nudges, έχει σκοπό να διευκολύνει τη διαχείριση του χρόνου που περνούν οι έφηβοι και οι οικογένειες στις εφαρμογές της.

Για άλλη μια φορά, η Meta συστήνει σε μια μεγάλη κατηγορία χρηστών ότι το να περνούν χρόνο στις εφαρμογές της όταν θα έπρεπε να κοιμούνται είναι ανθυγιεινό. Τα νέα νυχτερινά nudges έχουν σχεδιαστεί για να εμφανίζονται όταν οι έφηβοι έχουν περάσει περισσότερα από 10 λεπτά στο Instagram σε ενότητες όπως τα Reels ή τα Direct Messages αργά το βράδυ.

Τα nighttime nudges λειτουργούν ως υπενθύμιση για τους εφήβους ότι είναι αργά και τους ενθαρρύνουν να κλείσουν την εφαρμογή. Προφανώς, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί σε πολλές περιπτώσεις, αλλά τουλάχιστον η Meta προσπαθεί να πείσει τους εφήβους να κάνουν το σωστό.

[Meta]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό