23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Mercedes επιβεβαιώνει την “μικρή G-Class”!

Ειδήσεις Ελλάδα

Αυτό που τον Φεβρουάριο δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μία φήμη και τον Μάρτιο, ως φήμη ακόμα, έγινε ακόμα πιο έντονη με τον επικεφαλής της Mercedes-Benz, Ola Kallenius, να ρίχνει λάδι στην φωτιά, γίνεται επιτέλους είδηση καθώς η γερμανική εταιρία επιβεβαίωσε επιτέλους την μικρή G-Class. Σε συνέντευξη του στο περιθώριο της πρεμιέρας της ολοκαίνουριας Concept CLA Class, ο Ola Kallenius δήλωσε ότι η μικρή G-Class θα έρθει κάποια στιγμή στο μέλλον ως “ο γιος ή η κόρη της εμβληματικής, μεγάλης G”.

Το μεγάλο αφεντικό της γερμανικής μάρκας δεν αποκάλυψε τίποτα περισσότερο αλλά πρόσθεσε ότι “περιμένεις κάτι αρκετά θα αξίζει την αναμονή”. Η μικρή G-Class θα επεκτείνει ακόμα περισσότερο την γκάμα του ιστορικού off-roader δεδομένου ότι περιμένουμε την αμιγώς ηλεκτρική EQG να παρουσιαστεί κάποια στιγμή εντός του 2024. Πότε θα δούμε την μικρή G; Άγνωστο αλλά αποκλείεται να προηγηθεί της EQG ενώ το μοναδικό ψίχουλο πληροφορίας που έχουμε στη διάθεση μας αυτή τη στιγμή είναι ότι θα δανείζεται πολλά στοιχεία από την μεγάλη G-Class (σχεδιαστικά και όχι μόνο) αλλά “θα έχει τον δικό της χαρακτήρα”. Η λογική λέει ότι θα λανσαριστεί στην αγορά τόσο με θερμικούς κινητήρες όσο και με αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα, θα προσφέρει δυνατότητες τετρακίνησης και αυξημένες εκτός δρόμου ικανότητες και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα κυμαίνεται τιμολογιακά υψηλότερα από ένα τυπικό compact αυτοκίνητο – ακόμα και από μία τυπική compact Mercedes-Benz. Με λίγα λόγια, δεν θα είναι ιδιαίτερα προσιτή αλλά ούτως ή άλλως και η μεγάλη αδερφή της έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια από ένα off-roader με σκληροπυρηνικό χαρακτήρα σε ένα… lifestyle όχημα οπότε κάτι ανάλογο περιμένουμε και από την μικρή G.

Τώρα, αν θα βασίζεται στην ευέλικτη, MMA αρχιτεκτονική όπως αναφέρουν οι φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, αν θα υιοθετήσει για την ηλεκτρική έκδοση της τεχνολογία 800V και αν θα στοχεύει στο Jeep Avenger ή αν θα αποτελεί μία κατηγορία από μόνη της, θα πρέπει να το δούμε στην πράξη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι ακριβώς… μικρή αλλά μικρότερη από την μεγάλη G-Class και δεν θα απευθύνεται σε όλους – το βασικό target group της θα είναι το lifestyle κοινό που είναι διατεθειμένο να αποχωριστεί κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να την κάνει δική του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό