26.7 C
Athens
Τρίτη, 4 Ιουνίου, 2024

Η Mercedes επαναπροσδιορίζει την compact κατηγορία!

Ειδήσεις Ελλάδα

Σχεδόν από την εφεύρεση του αυτοκινήτου η Mercedes επαναπροσδιορίζει με αξιοσημείωτη συνέπεια την ιδέα του “καλύτερου στην κατηγορία”. Από τα πολυάριθμα σύμβολα της μάρκας αλλά και του design γενικότερα στις ρηξικέλευθες τεχνολογικές καινοτομίες, το πρωτοπόρο πνεύμα της μάρκας με το αστέρι συνεχίζει να διαμορφώνει την εξέλιξη του αυτοκινήτου και αυτό ακριβώς σκοπεύει να κάνει με ένα νέο πρωτότυπο. Ένα πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Μονάχου για να μας δώσει μία ιδέα για το όραμα της Mercedes-Benz για το “Entry Segment”. Με πιο απλά λόγια: στην έκθεση του Μονάχου η Mercedes-Benz θα φέρει το πρωτότυπο για την επόμενη γενιά των A-Class και B-Class!

Η γερμανική εταιρία δεν παρέχει σε αυτό το σημείο περισσότερες πληροφορίες ούτε δίνει στην δημοσιότητα επιπλέον εικόνες από το σκίτσο που δείχνει μία σκοτεινή σιλουέτα. Η έκθεση του Μονάχου θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και το νέο concept θα μας δείξει πιθανώς πώς σκοπεύει η Mercedes να υλοποιήσει την στρατηγική που την θέλει να κινείται σε ακόμα πιο premium μονοπάτι με πιο… high-end μοντέλα.

Ο επικεφαλής της μάρκας, Ola Kallenius περιγράφει αυτήν την στρατηγική όσον αφορά στα compact μοντέλα ως “entry luxury” και ενώ μπορεί να οδηγήσει σε αισθητή αύξηση των τιμών στην κατηγορία καθώς η Mercedes κυνηγά υψηλότερα περιθώρια κέρδους αλλά παράλληλα θα οδηγήσει και σε αισθητή βελτίωση της συνολικής εμπειρίας για τους πελάτες. Η γερμανική μάρκα δεν είναι διατεθειμένη να εγκαταλείψει την compact κατηγορία και τουλάχιστον όσον αφορά στο εγγύς μέλλον θα συνεχίσει να επενδύει σε αυτήν με το πρώτο αποτέλεσμα αυτής της επένδυσης να παίρνει τη μορφή του επερχόμενου πρωτότυπου. Όσο για την μελλοντική έκδοση παραγωγής, αυτή ενδεχομένως να βασίζεται στην MMA αρχιτεκτονική που μπορεί να φιλοξενήσει τόσο αμιγώς ηλεκτρικά όσο και θερμικά κινητήρια σύνολα. Ίσως όμως να έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό