23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Mercedes γιορτάζει τις 500.000 G-Class με μία πολύ ειδική δημιουργία

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα πολύ σημαντικό ορόσημο στην 44-ετή ζωή της G-Class γιορτάζει η Mercedes-Benz καθώς το υπ’ αριθμόν 500.000 αυτοκίνητο κύλισε τις ρόδες του στην γραμμή παραγωγής στο Graz της Αυστρίας. Ο βετεράνος των off-road οχημάτων, πολυβραβευμένος και διαχρονικός γράφει το δικό του success story από το 1979 και έχει καταφέρει όχι μονάχα να καθιερωθεί αλλά να αυξάνει την δημοτικότητα του με κάθε νέα έκδοση του, συνδυάζοντας τις εξαιρετικές εκτός δρόμου δυνατότητες με το χαρακτηριστικό design, την ανθεκτικότητα αλλά και, γιατί όχι, την πολυτέλεια. Δεδομένης της σημασίας του ορόσημου λοιπόν, η γερμανική μάρκα δεν θα μπορούσε να το γιορτάσει… απλά και γι’ αυτό αποφάσισε να κατασκευάσει μία μοναδική δημιουργία η οποία έχει σχεδιαστεί με πρότυπο την 280 GE του 1986!

Έτσι, η 500.000-στη G-Class διαθέτει κάποιες διακριτικές αλλά καλαίσθητες λεπτομέρειες που τιμούν την μακρά και πλούσια ιστορία του εμβληματικού μοντέλου. Για παράδειγμα, το “Agave Green” χρώμα ήταν ένα από τα πρώτα που ήταν διαθέσιμα για το μοντέλο και τιμής ένεκεν επιλέχθηκε πάλι ενώ τα φώτα δείκτη κατεύθυνσης (φλας εις την παραδοσιακή ελληνική) έχουν διατηρήσει το σχήμα τους σε μεγάλο βαθμό όλα αυτά τα χρόνια, αλλά όχι το χρώμα τους, οπότε στην ειδική G-Class αποφασίστηκε να επιστρέψει στο παραδοσιακό και χαρακτηριστικό της δεκαετίας του ’70, πορτοκαλί – σε μία απόχρωση που δεν χρησιμοποιείται σήμερα μάλιστα. Επίσης, το ιστορικό κάλυμμα της ρεζέρβας με το αστέρι της Mercedes, σημαντικά μεγαλύτερο από αυτό των σημερινών μοντέλων, το σήμα της μάρκας στην πίσω πόρτα και οι χαρακτηριστικές πεντάκτινες ζάντες επανήλθαν για να θυμίσουν τις πρώτες ημέρες της G-Class.

Το ίδιο θέμα συνεχίζεται και στην καμπίνα, με το κεντρικό μέρος των καθισμάτων να έχει επενδυθεί με ένα καρό ύφασμα τυπικό της εποχής, την χειρολαβή του συνοδηγού με την επιγραφή “No. 500.000” σε Agave Green χρώμα και το… παράσημο “Schöckl” στην πόρτα που αποτελεί βασικό κομμάτι της τρέχουσας γκάμας εξατομίκευσης αλλά ενώ σήμερα είναι διαθέσιμο σε ασημί χρώμα, στην επετειακή G-Class είναι μαύρο.

Να θυμίσουμε ότι η G-Class είναι μαζί με τις S-Class και E-Class ένα από τα μακροβιότερα επιβατικά μοντέλα στην ιστορία της Mercedes-Benz. Ήδη από την αυθεντική “G”, η ομάδα εξέλιξης σχεδίασε ένα όχημα που συνδύαζε τις εκτός δρόμου δυνατότητες με την άνεση και τα τυπικά για τα μοντέλα της γερμανικής μάρκας, υψηλά standard ασφάλειας. Κατά το λανσάρισμα της την άνοιξη του 1979, οι πελάτες μπορούσαν να επιλέξουν ανάμεσα σε 4 κινητήρες (με απόδοση από 72 έως 150 ίππους) και cabiolet αμάξωμα με κοντό μεταξόνιο ή station-wagon με μακρύ μεταξόνιο. Στις δεκαετίες που πέρασαν, η G-Class καθιερώθηκε ως ένα όχημα lifestyle αλλά χωρίς να θυσιάσει ούτε την old-school εμφάνιση της, ούτε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της. Η τετρακίνηση, τα διαφορικά που κλειδώνουν και το πλαίσιο τύπου σκάλας παραμένουν στα προσόντα της G-Class από την αρχή ενώ εμβληματικά στοιχεία όπως τα στρόγγυλα φωτιστικά σώματα, η ρεζέρβα στο πίσω μέρος και το τετράγωνο σχήμα εξασφαλίζουν από τότε μέχρι και τώρα την αναγνωρισιμότητα του μοντέλου. Σαν το καλό κρασί, η Mercedes-Benz G-Class γίνεται ολοένα και καλύτερη όσο περνούν τα χρόνια και αυτό δεν πρόκειται να διακοπεί κατά την μετάβαση στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Ο… δεινόσαυρος της γερμανικής μάρκας θα γίνει αμιγώς ηλεκτρικός το 2024 και συνδυάζοντας τα διαχρονικά χαρίσματα της G-Class με τις αρετές της ηλεκτροκίνησης, θα μεταμορφώσει το μοντέλο ώστε αυτό να συνεχίσει την εμπορική του επιτυχία και τα επόμενα… πολλά χρόνια. Για άλλα 500.000 αυτοκίνητα ή ακόμα περισσότερα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό